İYİ BİR KARİYER İÇİN NELER YAPILMALI

İYİ BİR KARİYER İÇİN NELER YAPILMALI
KONYA
17.05.2016

S.Ü. Ziraat Fakültesi öğrencilerine iyi bir kariyer için neler yapılması gerektiği konusunda bilgilendirme toplantısı düzenledik.

 

Konya Şubemiz Selçuk Üniversitesi Ziraat Fakültesi` nde düzenlediği toplantıda öğrencilere Ziraat Mühendisi olarak meslekte iyi bir kariyer yapmak amacıyla bugünden başlayarak neler yapılması gerektiği konusunda bilgiler verdi.

 

Toplantıya Şube Başkanımız Celil ÇALIŞ, 2. Başkanımız ve Prof. Dr. Süleyman SOYLU, Sayman Üyemiz Fuat KUNDURACI, Yönetim Kurulu Üyemiz Sevim YÖNET, Selçuk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cevdet ŞEKER, GTH Konya İl Müdürü Seyfettin BAYDAR, BDUAE Müdürü Fatih ÖZDEMİR, Konya Ziraat Mühendisleri Birliği Başkanı Murat AKBULUT, Önceki Dönem Şube Başkanımız Özkan TAŞPINAR, Yrd. Doç. Dr. Mithat DİREK ve TSÜAB Yön. Kur. Üyesi Ali ÖZEN  katıldı.

 

Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği bilgilendirme toplantısı Konya Şube Başkanımız Celil ÇALIŞ`ın Ziraat Mühendisleri Odası ve  Ziraat Mühendislerinin Görev ve Yetkilerine İlişkin Tüzük hakkında bilgiler vermesi ile başladı.

 

Son yıllarda etkisini gösteren küresel ısınma ile birlikte nüfusu giderek artan dünyada tarımsal üretimin öneminin daha yeni yeni kavranmaya başlandığını belirten Şube Başkanımız Celil ÇALIŞ, "Bu durumun farkında olan ülkeler 40-50 yıl sonrası artan nüfuslarını doyurabilmek ve dünya ekonomisinde söz sahibi olabilmek için birim alandan daha fazla verim almak amacıyla Arge çalışmaları yapmakta ve birtakım tedbirler almaktadırlar. Ülkemizde de üretimin kontrollü ve bilinçli yapılabilmesi amacıyla tarım sektöründe pek çok yeni uygulamalar gündeme gelmektedir. Bu durum ile Ziraat Mühendislerinin görev ve sorumlulukları artmaktadır. Sizler geleceğin Ziraat Mühendisleri olarak bunun bilincinde ve sorumluluğunda fakülteden mezun olmalısınız. Teorik ve pratik donanımlarınızı sağlamalı, mutlaka en az bir tane yabancı dili anadilimiz gibi anlayabilecek duruma gelene kadar öğrenmeli, mesleğimizi yaparken gerekli olan sertifikalara sahip olmak amacıyla meslek içi eğitimlere katılmalı, proje hazırlamak amacıyla bilgisayar programlarına hakim olacak şekilde kendinizi geliştirmeli ve tarımsal alanda teknolojik gelişmeleri takip etmeniz gerekmektedir" dedi.

 

Konusunda uzman başarılı Ziraat Mühendisi konuşmacılar mesleki tecrübelerini paylaşarak, meslekte iyi bir kariyer yapmak amacıyla nasıl bir yol izlenmesi konusunda öğrencilere yönlendirici bilgiler verdiler.

Okunma Sayısı: 779
Fotoğraf Galerisi