İZMİR EMEK VE DEMOKRASİ GÜÇLERİNDEN REYHANLI BASIN AÇIKLAMASI

İZMİR EMEK VE DEMOKRASİ GÜÇLERİNDEN REYHANLI BASIN AÇIKLAMASI
İZMİR
13.05.2013

Reyhanlı İçin Yasta, Barış İçin Ayaktayız...

 

 

Reyhanlı‘da patlatılan bombalar  sonucunda hayatını kaybeden ve yaralanan onlarca yurttaşımız için DİSK, KESK ve TMMOB öncülüğünde İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri tarafından basın açıklaması yapıldı. "Reyhanlı İçin Yasta Barış İçin Ayaktayız" Pankartı altında 13 Mayıs‘ta Konak YKM önünde toplanan emek ve demokrasi güçleri, sloganlar ve alkışlı protestolarla Konak Eski Sümerbank önüne yürüyerek burada basın açıklaması yaptı. Şube Başkanımız Ferdan ÇİFTÇİ tarafından okunan basın açıklaması metni aşağıdadır:

 

HATAY REYHANLI`DAKİ PATLAMALARIN VE ÖLÜMLERİN DE SORUMLUSU AKP HÜKÜMETİDİR!

AKP hükümetinin Suriye politikası Türkiye`yi savaş bataklığına sürüklemiştir. ABD`nin Ortadoğu`da ki politikalarının en büyük destekçisi konumundaki Türkiye adeta ateşle oynamakta, Suriye`de mezhep kavgalarını körükleyerek yaşanan çatışmaların baş rolünü oynamaktadır.

11 Mayıs Cumartesi günü peş peşe patlayan bombalarla Reyhanlı`da bir katliam yaşanmış, 50`yi açkın vatandaşımız ölmüş,100 den fazla da yaralı vardır. (Yerel bazı kaynaklar ölü sayısının 100`ü aştığını söylemekteler)

Suriye`de ki müdahalelerde aktif rol alan AKP hükümeti Reyhanlı`da yaşanan ve onlarca sivil vatandaşımızın canına mal olan ortamı yaratmıştır. Özgür Suriye Ordusu adındaki çete vari, tamamen dışarıdan getirtilmiş, EL Kaide uzantısı organizasyonu destekleyen, silahlandıran ve ülkemiz topraklarını üs olarak kullanmalarına olanak sağlayanlar yaşanan katliamın  sorumlusudurlar. Hükümet izlediği politikayla adeta Suriye`deki kaosu Türkiye`ye taşımıştır.

AKP`nin izlediği politikanın bu noktaya geleceği önceden belliydi. Akçakale`de yaşananlar, Cilvegözü sınır kapısında yaşananlar tehlikenin yaklaştığını göstermekteydi.

Komşularla sıfır sorun söylemiyle yola çıkan AKP iktidarı, gelinen yerde tüm komşularıyla kavga eden, komşularının iç işlerine karışan, savaş kışkırtıcılığı yapan, ABD`nin gönüllü askeri konumuna gelmiştir.

Bugün Suriye`de "demokrasi gelecek" yalanlarıyla süslenen bir vahşet yaşanmaktadır. Yaşanan bu vahşetin ve kirli savaşın asıl sorumluları emperyalistler ve onların yandaşlarıdır. Adaletten, haktan, hukuktan dem vuranların demokrasi anlayışları çoktan çökmüştür. Emperyalist güçleri ve onların işbirlikçilerini, masum insanların kanına girenleri, katliam yapanları burada bir kez daha nefretle kınıyoruz. 

Türkiye bu çatışmanın bir tarafının destekçisi olmaktan vazgeçmezse Türkiye‘nin sınır bölgelerinde yaşanan savaş, çatışmalar ve patlayan bombalar ne yazık ki devam edecektir. Bizler komşularımızın içişlerine karışmama, her ülkedeki halkların kendi geleceklerine özgürce kendilerinin karar vermesini savunduk ve savunmaya devam edeceğiz.

Ülkemizde 30 yıldır devam eden ve çözülemeyen Kürt sorunun halkların kardeşliği temelinde ve barış içinde çözülmesini savunuyorsak, Suriye içinde söylediklerimiz aynıdır.

El Nusra Cephesi ve ÖSO, Suriye halkının adalet ve özgürlük taleplerini savunan güçler değildir. Bu güçleri herkes Ortadoğu ve Afrika‘da daha önce yaptıklarından tanıyor. En katı şeriat kurallarını egemen kılmak için mücadele eden bu güçler Suriye ve bölgede de aynı amaç için savaşmaktadır.

Türkiye`de ve Ortadoğu`da barış, eşitlik, özgürlük ve kardeşlik isteyen bizler AKP`nin savaş politikalarına ve provokasyonlarına teslim olmayacağız. Bizler emek ve demokrasi güçleri olarak ne içerde, ne de dışarıda savaş istiyoruz. ABD ve işbirlikçilerinin savaş politikalarına karşı mücadelemize devam edeceğiz.

Bizler İzmir Emek ve Demokrasi güçleri olarak yaralılara acil şifalar,  yaşamını yitirenlerin yakınlarına başsağlığı diliyoruz.

Yaşasın Halkların Kardeşliği!

Kahrolsun Emperyalizm!

İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri

Okunma Sayısı: 325
Fotoğraf Galerisi