JAPONYA’DAKİ FELAKET AKKUYU İÇİN DERS OLMALI

JAPONYA’DAKİ FELAKET AKKUYU İÇİN DERS OLMALI
ADANA
19.03.2011

Nükleer Karşıtı Platform bileşenlerince 18 Mart 2011 günü Adana Tabip Odası’nda yapılan ortak açıklamayı TMMOB Elektrik Mühendisleri Odası Adana Şube Başkanı Mehmet MAK okudu.

 

Adana Nükleer Karşıtı Platform bileşenleri Japonya‘da yaşanan depremde hasar gören ve ikinci Çernobil faciasının yaşanabileceği belirtilen nükleer santralden ders alınması gerektiğini belirterek, AKP iktidarına Mersin Akkuyu‘da nükleer santral yapma kararından vazgeçme çağrısı yaptılar. Platform sözcüsü Mehmet MAK, Japonya‘da yaşanan gelişmelerin Mersin Akkuyu‘da yapılması planlanan nükleer santral konusunda ders olması gerektiği bildirdi. Dünyanın en gelişmiş ülkelerinden Japonya‘nın dahi nükleer felaket karşısında çaresiz durumda olduğunu belirten MAK, nükleer enerjinin deprem dahil her türlü kaza riskine karşı güvenli olduğu iddiasının bu felaketle bir kez daha yalanlandığını ifade ederek, "Çernobil kazasını oradaki teknolojinin eskiliği iddiası ile açıklamaya çalışanlar utanmalı ve halktan özür dilemelidirler" dedi.

Açıklamaya Şube Başkanımız Şahin YETER, İKK Sekreteri Mustafa ALTIOKKA ve diğer Oda‘ların yönetim kurulu üyeleri katılarak destek verdiler.

Okunma Sayısı: 760
Fotoğraf Galerisi