KADIN ÇİFTÇİLER YARIŞIYOR BÖLGE FİNALİ

KADIN ÇİFTÇİLER YARIŞIYOR BÖLGE FİNALİ
ADANA
29.04.2010

Kadın Çiftçiler Yarışıyor Akdeniz Bölge Finali, 28 Nisan 2010 Çarşamba Günü Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonunda Yapıldı.

 

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı‘nın "Kadın Çiftçiler Tarımsal Yayım Programı" kapsamında uyguladığı ve bu yıl 7.‘si düzenlenen "Kadın Çiftçiler Yarışıyor" bilgi yarışmasının, Adana‘da gerçekleştirilen bölge finalinde Antalyalı kadın çiftçiler sevinen taraf oldu.

Akdeniz bölgesinden 9 ilin katıldığı bölge finaline 15 sorudan 13‘üne doğru yanıt vererek birinci olan Antalya‘lı Birgül SARI ve Sevim PARLAK ikilisi damga vurdu. Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonunda gerçekleştirilen yarışmaya Adana, Antalya, Hatay, Kahramanmaraş, Mersin, Gaziantep, Niğde ve Kilis illerinde daha önce yapılan yarışmalarda başarılı olan kadın çiftçiler katıldı. Gaziantepli yarışmacıların 2. olduğu yarışmada Adana‘yı temsil eden kadın çiftçiler 3.‘lükle yetindi. 1. olmayı beklerken ikinci olan Gaziantep ekibi, sonuçlar açıklandığında gözyaşlarını tutamadı. Dereceye girenler ödüllerini Vali İlhan ATIŞ‘ın elinden aldı.

Bölge finaline Oda‘mızı temsilen Şube Başkanımız Şahin YETER katıldı.

Okunma Sayısı: 1030
Fotoğraf Galerisi