KAMU ÇALIŞANLARININ YARGILANDIĞI 4+4+4 EYLEMLERİ DURUŞMASINDA YARGILANANLARA DESTEK OLDUK

KAMU ÇALIŞANLARININ YARGILANDIĞI 4+4+4 EYLEMLERİ DURUŞMASINDA YARGILANANLARA DESTEK OLDUK
İZMİR
20.11.2012

Yargılanmalarında kamu çalışanlarını yalnız bırakmadık.

 

İzmir‘de 27-28 Mart‘ta yapılan 4+4+4 eylemleri sonrasında Polisin cop, tazyikli su ve biber gazlı müdahalesi sonrasında DİSK-KESK-TMMOB üyelerinin içinde olduğu 35 Kamu çalışanı hakkında dava açıldı.

Şube Başkanımız Ferdan ÇİFTÇİ‘nin de yargılandığı davanın duruşmasının yapıldığı 20 Kasım‘da DİSK, KESK, TMMOB emek ve meslek örgütleri ve siyasi partiler yargılananlara Adliye önünde destek verdi. Bu desteğe üyelerimizle birlikte katıldık. 

Duruşmada Şube Başkanımız Ferdan ÇİFTÇİ, AKP iktidarı tarafından hazırlanarak yürürlüğe konulan ve 4+4+4 adıyla bilinen ve eğitimi gerici, piyasacı anlayışa oturtan parçalı eğitim yasasına karşı çıkmanın bir aydın sorumluluğu olduğunu söyledi. 27-28 Mart tarihlerinde yapılanın da bu olduğunu, demokratik anayasal hakkını kullandığını, suç işlemediğini ifade etti. Çiftçi, asıl suç işleyenlerin yasal hakkımızı kullanmamızı engelleyen, cop, tazyikli su ve biber gazı ile müdahalede bulunarak birçok kamu çalışanının yaralanmasına sebep olan İzmir Polisi olduğunu ve onların yargılanması gerektiğini ifade etti.

Yargılama sonunda 2. Duruşma 7 Şubat 2013 tarihine ertelendi.

Okunma Sayısı: 350
Fotoğraf Galerisi