KAMULAŞTIRMA BİLİRKİŞİLERİ İLE TOPLANTI

KAMULAŞTIRMA BİLİRKİŞİLERİ İLE TOPLANTI
ANKARA
16.02.2015

Kastamonu İl Temsilciliğimizce 2015 yılı Kamulaştırma Bilirkişileri ile toplantı yapıldı.

 

 

TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası Kastamonu İl Temsilciliğince 2015 yılı Kamulaştırma Bilirkişileri ile bir toplantı yapıldı. Ziraat Mühendisleri Odası Kastamonu İl Temsilciliği bürosunda gerçekleştirilen toplantıya 2015 yılı için Kamulaştırma Bilirkişisi olarak seçilen Ziraat Mühendisleri katıldı.

Ziraat Mühendisleri Odası Kastamonu İl Temsilcisi Ziraat Yüksek Mühendisi Cihat SİPAHİ toplantının açılışında yaptığı konuşmada, Bilirkişi Yönetmeliği ve Esasları ile bilirkişilik protokolü hakkında bilgi vererek, bilirkişilerin; toplumsal sorumluluk bilinci ile görev yapmak, doğruyu beyan etmek, tarafsız davranmak, herkesin üzerinde birleşebileceği, kabul edilebilir, objektif ve bilimsel görüş bildirmek, subjektif değerlendirmelerden kaçınmak zorunda olduklarını ifade etti. Sipahi, bilirkişiliğin bir kamu görevi olduğunun altını çizerek, bilirkişilik faaliyetlerinin mesleki dayanışma içinde ve bilimselliğin her zaman ön planda tutularak yapılması gerektiğini söyledi. Bilirkişilerin bilim ve tekniğin gereklerini yerine getirmek, yürürlükteki mevzuata uymak, meslektaşlarıyla ve halkla olan ilişkilerinde dürüstlüğü ve güveni hakim kılmak, mesleki davranış ve meslek etik ilkelerine uymakla yükümlü olduklarını belirterek kamulaştırma bilirkişisi olarak görev yapanlardan, bilirkişilik hizmetinin kamu yararı doğrultusunda, bilimsel, teknik ve etik kurallara göre aksatılmaksızın yapılmasını istedi.

İl Temsilcimiz Cihat SİPAHİ, Abdurrahman KARAKAYA ve Zeynep ŞENSOY tarafından katılımcılara Kamulaştırma Bilirkişiliği ve Rapor tanzimi konularında bilgiler verilerek bu konunun bir kamu görevi olduğunun altı çizildi. Kamulaştırma Bilirkişisi olarak görev yapan Ziraat Mühendislerinin görüş ve önerilerinin alındığı toplantıda, Oda yönetimi tarafından Kamulaştırma Bilirkişiliği ve Rapor tanzimi konularında bilgiler verildi. Kamulaştırma davalarına ilişkin bilirkişilik iş ve işlemlerinin düzenli bir şekilde yürütülmesi ve karşılaşılan sorunların ortadan kaldırılmasına yönelik olarak bu tip toplantıların dönemsel olarak tekrar yapılması kararlaştırıldı.

Okunma Sayısı: 86
Fotoğraf Galerisi