KANAL B-RÖPORTAJ TESCİL BELGELERİNDE FİYAT ARTIŞI

KANAL B-RÖPORTAJ TESCİL BELGELERİNDE FİYAT ARTIŞI
MERKEZ
30.03.2017
 

Oda Başkanımız Özden Güngör, 30 Mart 2017 Perşembe Günü, Kanal B Muhabiri Mehtap SÜRÜCÜ ile röportaj yaparak, muhabirin "Gübre tescil ücretlerinin 405 liradan 3000 liraya çıkartılmasına ne diyorsunuz? Bu durum üreticimizi etkiler mi? bu konuda yorumlarınız nelerdir? Sorusunu yanıtladı.

Başkanımız açıklamasında; "Bilindiği gibi her yıl Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı`na bağlı Destek Hizmetleri Dairesi Başkanlığı Merkez Döner Sermaye İşletmesi  girdilerin ruhsat, tavsiye, lisans belgesi düzenleme, tescil ve etiket onayı ile ilgili fiyat listesini yayınlamaktadır. Gübre firmalarına  verilen belgeler  beş yılda bir yenilenmektedir. Tarım ilaçlarında ise belge yenileme on yılda birdir. Gübrelerde tescil belgesi için alınan ücret daha  önce 405 liraydı. Bakanlık tarafından 2017 yılı için Gübrelerde lisans belgesi düzenleme, tescil belgesi ve etiket onayı fiyatını 3000 lira olarak belirlendi. Tarım ilaçlarında bu rakamlar daha da yüksektir.

Gübre sektöründe 7 üretici firma ile farklı büyüklük ve kapasitede 350 kayıtlı firma ülkemizde faaliyet göstermektedir. Bakanlığın belirlediği bu fiyatlar özellikle yerli firmalara doğal olarak ayrı bir mali yük  getirecektir.  Sonuçta tescil belgelerine yapılan fiyat artışları,  gerek tarım ilacı sektöründe gerekse gübre sektöründe olsun üretilen ürünlere fiyat farkı olarak yansıyacaktır. Yani asıl mağdur olacak olan çiftçilerimizdir. " ifadelerine yer verdi.

Okunma Sayısı: 1035
Fotoğraf Galerisi