KAPASİTE RAPORUNUN HAZIRLANMASINA YÖNELİK ŞUBEMİZ BİLİRKİŞİLERLE TOPLANTI YAPTI
5179 sayılı Gıdaların Üretimi Tüketimi ve Denetlenmesine Dair Kanun Hükmünde Kararnamenin Değiştirilerek Kabulü Hakkında Kanun'un 4 üncü ve 6 ncı maddelerine dayanılarak hazırlanan ve 27/8/2004 tarih ve 2556 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe konulan Gıda ve Gıda ile Temas Eden Madde ve Malzemeleri Üreten İş Yerlerinin, Çalışma İzni ve Gıda Sicili ve Üretim İzni İşlemleri ile Sorumlu Yönetici İstihdamı Hakkında Yönetmeliğin 26 ncı maddesi uyarınca Çalışma İzni ve Gıda Sicili alabilmek için diğer belge ve bilgiler yanında işyerine ait Kapasite Raporunun da ilgili mercie verilmesi zorunluluğu vardır.
Diğer taraftan, Çalışma İzni ve Gıda Sicili alacakların, ilgili mercie verecekleri bir başka belge ise, aynı maddenin (g) bendi ne göre, sorumlu yöneticinin meslek odasından alacağı Sorumlu Yönetici Belgesidir.
Yukarıda bahsi geçen Yönetmeliğin 29 uncu maddesinin (f) bendine göre, sorumlu yöneticinin atanması, ancak meslek odalarından alınacak Sorumlu Yönetici Belgeleriyle mümkündür. Bu belgelerin, hazırlanmasında karşılaşılan gecikme ve aksaklıkların önlenebilmesi ve üyelerimizin mağduriyetlerinin en aza indirilmesi için kapasite raporlarının, gıda üretimi ve denetimi konusunda uzmanlığı meslek odasınca onaylanan mühendisler tarafından da düzenlenebilmesi ve bunların Şube Başkanlıkları ile İl Temsilcilikleri tarafından onaylanmasının doğru olacağı değerlendirilmiştir.
Bu amaçla, Gıda Mühendisleri Odası ve Kimya Mühendisleri Odası ile ODA'mız arasında bir protokol düzenlenmiş olup, bu protokol ün uygulanmasına yardımcı şekilde yıllık olarak belirlenmesi kabul edilmiştir.
Bu doğrultuda raporu düzenlemek üzere ZMO Genel Merkez tarafından göreve atanan Şubemiz üyeleri ile 26.06.2006 tarihinde Şubemiz Yönetim Kurulu toplantı gerçekleştirdi.
2006 YILI KAPASİTE RAPORU BİLİRKİŞİ LİSTESİ
AYLİN ÖZBİÇERLER
ÇETİN BÜYÜKNİSAN
METİN PATAT
ÖZNUR KAYA İNANÇ
MEDİNE VUEGUN
CEM EROĞLU
ŞULE KOÇOĞLU
VEDAT COŞKUN
İBRAHİM YOCA
AYGÜN MAVRUK
MELTEM EREN