KASTAMONU BİLİRKİŞİLİK TEMEL EĞİTİMİ (5-6-7-8 OCAK 2018)
KASTAMONU BİLİRKİŞİLİK TEMEL EĞİTİMİ
EĞİTİMİ VEREN : Ziraat Mühendisleri Odası Kastamonu İl Temsilciliği
EĞİTİM YERİ ADRESİ : TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası Kastamonu İl Temsilciliği Bürosu
Cebrail Mah. Plevne Cad. Kırmızı İş Merkezi Kat:3 No:10 37100 / KASTAMONU
EĞİTİM TARİHİ : 05/06/07/08 OCAK 2018
EĞİTİM SAATİ : 14:30-20:30
EĞİTİM KONTENJANI : 24 Kişi
İLETİŞİM : ZEYNEP ŞENSOY
TEL. : 0 506 300 54 40
FORM TESLİM YERİ : Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürlüğü / KASTAMONU
KATILIM ŞARTLARI:
1-Kayıtlarda ODA ÜYELERİ ÖNCELİKLİDİR.
2-Eğitime katılacakların beş yıllık mesleki kıdem kazanmış olması gerekmektedir. Mesleki kıdemin hesaplanmasında ODA üyelik süresi veya mezuniyet tarihi dikkate alınacaktır.
3-Aidat borcu bulunmamak,
4-Telefon ile kayıt alınmayacaktır. Katılımcılar; Bilirkişilik Temel Eğitimi Kayıt Formunu doldurarak ve eğitim ücretinin ödendiğine dair makbuzla şahsen başvuru ile kayıt yaptırılacaktır.
· Eğitim Ücreti: ODA Üyelerine 600.-TL. Üye olmayanlara: 750.-TL.
· Temel eğitime katılmak zorunludur. Katılımcıların derslere devam durumunu gösteren çizelge düzenlenir ve derslerin 1/12sine (2 ders saati) devam etmeyenlerin eğitim programıyla ilişiği kesilir.
· Bu kurala uymayan katılımcılara ücret iadesi yapılmayacak ve katılım belgesi verilemeyecektir.
EĞİTİM İÇERİĞİ
BÖLÜM 1: YARGILAMA HUKUKUNA İLİŞKİN İLKELER ve İSPAT HUKUKUNA İLİŞKİN TEMEL KAVRAMLAR
Giriş
Türk yargı teşkilatı
Yargısal faaliyet içinde yer alan süreler
Yargılama hukukuna ilişkin temel hak ve ilkeler
BÖLÜM 2: BİLİRKİŞİNİN NİTELİKLERİ, ÖDEVLERİ VE ETİK İLKELER
Bilirkişinin Nitelikleri
Bilirkişiliğe Başvuru, Sicil ve Listeye Kayıt
Bilirkişinin Yetkileri ve Ödevleri ile Etik İlkeler
Bilirkişinin Denetimi ve Sorumluluğu
BÖLÜM 3: BİLİRKİŞİ İNCELEMESİ
Bilirkişi İncelemesine Başvuru ve İnceleme Konusu
Bilirkişinin Görevlendirilmesi
Bilirkişi İncelemesinin Yapılması
BÖLÜM 4: RAPOR YAZIMI USUL VE ESASLARI
Oy ve Görüşün Sunulması
Bilirkişi Raporunun Teslim Edilmesi ve Değerlendirilmesi
BÖLÜM 5: UYGULAMA