KASTAMONU`DA BİLİRKİŞİ EĞİTİMİ YAPILDI

KASTAMONU`DA BİLİRKİŞİ EĞİTİMİ YAPILDI
ANKARA
07.11.2016
 

Kamulaştırma Davalarında Bilirkişilik Yapacakların Nitelik ve Çalışma Esaslarına İlişkin Yönetmeliğin ilgili maddesine göre "Bilirkişilik" yapmak isteyenlerin "Bilirkişilik Yetki Belgesi" almaları zorunlu olup bu kapsamda, Kastamonu İl Temsilciliğimizce, ODA üyelerine yönelik olarak 04-05-06 Kasım 2016 tarihlerinde 3 gün süreli "Bilirkişi Meslek İçi Eğitim Semineri " düzenledik.

4 Kasım Cuma günü Kastamonu İl Temsilcimiz Cihat SİPAHİ`nin açılış konuşması ile başlayan eğitim 6 Kasım Pazar günü yapılan sınavla sona erdi. Cihat SİPAHİ açılış konuşmasında, Ziraat Mühendisleri Odası ve Kastamonu İl Temsilciliği çalışmaları hakkında bilgiler verdi. SİPAHİ bilirkişiliğin bir kamu görevi olduğunun altını çizerek, bilirkişilerin toplumsal sorumluluk bilinci ile görev yapmak, doğruyu beyan etmek, tarafsız davranmak ve görevini özenle yerine getirmek, herkesin üzerinde birleşebileceği, kabul edilebilir, objektif ve bilimsel görüş bildirmek, subjektif değerlendirmelerden kaçınmak zorunda olduklarını ifade etti.

18 ODA üyesi Ziraat Mühendisinin katılımı ile gerçekleşen "Bilirkişilik Eğitimi" Samsun ilinden gelen Eğiticiler Murat AKAR ve Ercan YANOĞLU tarafından verildi.

Kastamonu İŞGEM eğitim salonunda gerçekleştirilen eğitim sonunda yapılan sınavda 18 katılımcı başarılı olarak sertifika almaya hak kazandılar.

Okunma Sayısı: 127
Fotoğraf Galerisi