KASTAMONU`DA TARIM HAFTASI ETKİNLİĞİ

KASTAMONU`DA TARIM HAFTASI ETKİNLİĞİ
MERKEZ
19.01.2011

Kastamonu İl Temsilciliğimiz tarafından, "Süt Sığırlarının Beslenmesinde Son Gelişmeler ve Küçükbaş Hayvancılıkta Yeni Üretim Teknikleri" konulu konferans düzenlendi.

 

 

Tarım Haftası etkinlikleri kapsamında TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası Kastamonu İl Temsilciliğimiz tarafından 15 Ocak 2011 günü "Süt Sığırlarının Beslenmesinde Son Gelişmeler ve Küçükbaş Hayvancılıkta Yeni Üretim Teknikleri" konulu bir konferans düzenlendi. Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümü öğretim üyelerinden Prof. Dr. Ahmet ALÇİÇEK ve Prof. Dr. Nedim KOŞUM‘un konuşmacı olarak katıldıkları konferans, Kastamonu Ticaret ve Sanayi Odası salonunda gerçekleştirildi.

Konferansın açılışında konuşan İl Temsilcisi Cihat SİPAHİ, bu yıl Tarımsal Öğretiminin Başlangıcının 165 inci Yıldönümünü kutladığımızı belirterek, Odamız ve Temsilciliğimiz çalışmaları ile Tarım Haftası etkinlikleri hakkında bilgiler verdi. Kastamonu ve ülkemiz hayvancılığının sorunlarına ve çözüm önerilerine değinen SİPAHİ, "Çiftçiyi bilgi ile buluşturan, bir bakıma çiftçi ile bilgi ve teknik arasında köprü vazifesi gören Ziraat Mühendislerine günümüzde daha çok ihtiyaç duyulmakta ve Ziraat Mühendislerinin görev ve sorumlulukları ile Ziraat Mühendisliğinin önemi daha da artmaktadır. Bu bağlamda Ziraat Mühendislerinin hak ve yetkileri, iş ve sosyal güvenliği ile özlük haklarında bir an önce iyileştirmelerin yapılması zorunluluk haline gelmiştir" dedi.

Açılış konuşmasının ardından Prof. Dr. Nedim KOŞUM "Küçükbaş Hayvancılıkta Yeni Üretim Teknikleri",  Prof. Dr. Ahmet ALÇİÇEK ise "Süt Sığırlarının Beslenmesinde Son Gelişmeler" konulu birer sunum yaptılar.

Kastamonu Vali Yardımcısı Ömer Faruk ATEŞ, Kastamonu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yaşar AKTAŞ, Tarım İl Müdürü İhsan EMİRALİOĞLU, meslektaşlarımız, çiftçilerimiz, ilgili sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve üyelerinin yoğun katılımı ile gerçekleşen konferans ilgi ile izlendi. 

 

Okunma Sayısı: 742
Fotoğraf Galerisi