KASTAMONU`DA TARIM HAFTASI ETKİNLİĞİ

KASTAMONU`DA TARIM HAFTASI ETKİNLİĞİ
MERKEZ
03.02.2015

Tarımsal Öğretimin Başlangıcının 169. Yıldönümü Kutlamaları kapsamında “Kastamonu Tarımının Geleceği Üzerine Projeksiyonlar” konulu panel düzenlendi.

 

 

Tarım Haftası Etkinlikleri kapsamında Ziraat Mühendisleri Odası Kastamonu İl Temsilciliğimizce "Kastamonu Tarımının Geleceği Üzerine Projeksiyonlar" konulu panel düzenlendi.  

Tarımsal Öğretimin Başlangıcının 169. Yıldönümü Kutlamaları kapsamında 28.01.2015 tarihinde Kastamonu Üniversitesi 3 Mart Konferans Salonunda panel yapıldı. Kastamonu Defterdarı Ali ATEŞ, Belediye Başkan Yardımcısı Adnan TOT, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Osman YAMAN, PTT Müdürü Aysel VARLIKER, Kamu kurum ve kuruluşlarının idarecileri, İlgili sivil toplum kuruluşu temsilcileri, Kastamonu Üniversitesi öğretim üyeleri, meslektaşlarımız ve çiftçilerimizin yer aldığı panel yoğun bir katılımla gerçekleşti. 

İl Temsilcimiz Cihat SİPAHİ panel açılışında yaptığı konuşmada; meslektaşlarımızın tarım haftasını kutlayarak Oda ve il temsilciliğimiz çalışmaları hakkında bilgiler verdi.  Kastamonu ilinin önemli bir tarım potansiyeline sahip olduğuna dikkat çekerek İlimizin sahip olduğu bu potansiyelin gelecek dönemde nasıl değerlendirileceği konusunun bugünkü panelde ele alınacağını belirtti. Kastamonu`daki tarım ve hayvancılık faaliyetlerinin günümüzdeki durumunu sayısal verilerle aktaran SİPAHİ panelin Kastamonu tarımı ve tüm tarım camiası için faydalı olmasını temenni ederek sözlerini sonlandırdı. İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Osman YAMAN`ın yaptığı konuşmanın ardından panele geçildi.

Oturum başkanlığını Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyit AYDIN`ın yaptığı panelde, Kastamonu Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Naci TÜZEMEN "Büyükbaş Hayvan Yetiştiriciliğinde Kastamonu`ya Yeni Rol" Kastamonu Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Genetik ve  Biyomühendislik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Seyit Mehmet ŞEN "Bitkisel Üretim Çerçevesinde Kastamonu`da Cevizin Geleceği", Kastamonu Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Adem Yavuz SÖNMEZ "Kastamonu İlinde Su Ürünleri Yetiştiriciliğine İlişkin Yeni Yaklaşımlar" konulu birer sunum yaptılar. 

Okunma Sayısı: 71
Fotoğraf Galerisi