KASTAMONU İL TEMSİLCİLİĞİNCE KAMULAŞTIRMA BİLİRKİŞİLERİ İLE TOPLANTI YAPILDI

KASTAMONU İL TEMSİLCİLİĞİNCE KAMULAŞTIRMA BİLİRKİŞİLERİ İLE TOPLANTI YAPILDI
ANKARA
01.03.2016

Toplantıda katılımcılara ilgili mevzuat, havuz sistemi ve Rapor tanzimi konularında bilgiler verilerek bu konunun bir kamu görevi olduğunun altı çizildi.

 

 TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası Kastamonu İl Temsilciliğince 2016 yılı Kamulaştırma Bilirkişileri ile bir toplantı yapıldı. Ziraat Mühendisleri Odası toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya 2016 yılında Kastamonu il ve ilçeleri için Kamulaştırma Bilirkişisi olarak seçilen Ziraat Mühendisleri katıldı.

TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası Kastamonu İl Temsilcisi Ziraat Yüksek Mühendisi Cihat SİPAHİ toplantıda yaptığı konuşmada, Bilirkişi Yönetmeliği ve Esasları hakkında bilgi vererek, bilirkişilerin bilim ve tekniğin gereklerini yerine getirmek, yürürlükteki mevzuata uymak, meslektaşlarıyla ve halkla olan ilişkilerinde dürüstlüğü ve güveni hâkim kılmak, mesleki davranış ve meslek etik ilkelerine uymakla yükümlü olduklarının altını çizdi. Kamulaştırma bilirkişilerinden bilirkişilik hizmetinin kamu yararı doğrultusunda, bilimsel, teknik ve etik kurallara göre aksatılmaksızın yapılması isteyen Sipahi bilirkişilerin toplumsal sorumluluk bilinci ile görev yapmak, doğruyu beyan etmek, tarafsız davranmak ve görevini özenle yerine getirmek, herkesin üzerinde birleşebileceği, kabul edilebilir, objektif ve bilimsel görüş bildirmek, subjektif değerlendirmelerden kaçınmak zorunda olduklarını ifade etti.

Bilirkişilik iş ve işlemlerinin yürütülmesine yönelik olarak, Havuz sistemi ile ilgili protokol hakkında katılımcılara bilgi verilirken konuyla ilgili karşılaşılan sorunlar ve çözüm önerileri konularında karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu. Toplantıda katılımcılara ilgili mevzuat, Kamulaştırma Bilirkişiliği ve Rapor tanzimi konularında bilgiler verilerek bu konunun bir kamu görevi olduğunun altı çizildi. Bilirkişilik faaliyetlerinin düzenli bir şekilde yürütülmesi ve karşılaşılan sorunların ortadan kaldırılması amacıyla bilirkişilik toplantılarının yıl içerisinde tekrar yapılması kararlaştırıldı.

Okunma Sayısı: 117
Fotoğraf Galerisi