KINIYORUZ

KINIYORUZ
MERKEZ
02.07.2011

ODA`mız Üyesi ve ÇÜ Ziraat Fakültesi Tarımsal Yapılar ve Sulama Bölümü Başkanı sayın Prof. Dr. Rıza KANBER`e yönelik hareketi kınıyoruz.

 

 1.7.2011

 

Prof. Dr. Alper AKINOĞLU

Çukurova Üniversitesi Rektörü

 

 

ODA`mız Üyesi ve Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Ziraat Fakültesi Tarımsal Yapılar ve Sulama Bölümü Başkanı sayın Prof. Dr. Rıza KANBER, 40 yıllık akademisyenlik yaşamının ardından geçtiğimiz günlerde emeklilik kararı almıştır. Yarım asra yakın çalışma hayatı boyunca onurlu çizgisinden asla taviz vermeden, binlerce öğrenciyi yetiştiren ve çalışmaları nedeniyle ODA`mız tarafından 2008 yılında Bilim Ödülü verilen sayın KANBER`in emeklerinin hakkı ödenemez.

Durum böyleyken, sayın Prof. Dr. Rıza KANBER`in emekli olması nedeniyle "arkasından davul zurna çaldırdığınıza" dair basında yer alan haberler tarafımızca büyük üzüntüyle karşılanmıştır.

Ulusal ve uluslararası alanda yayınlanmış birçok bildirisi ve kitabı bulunan Prof. Dr. Rıza KANBER`e yönelik bu nezaketten yoksun hareketinizi kınıyoruz.

Sayın KANBER`in emekliye ayrılmasıyla Çukurova Üniversitesi`nin çok değerli bir öğretim üyesinin katkılarından mahrum kalacağının altını özelikle çizerken, ODA`mızın sonuna kadar sayın KANBER`i destekleyeceğini tarafınıza bildiririz.

Saygılarımızla

 

 

Dr. Turhan TUNCER

Başkan

 

Okunma Sayısı: 1134