KIRKLARELİ`DE DÜNYA ÇEVRE GÜNÜ ETKİNLİĞİ GERÇEKLEŞTİRDİK

KIRKLARELİ`DE DÜNYA ÇEVRE GÜNÜ ETKİNLİĞİ GERÇEKLEŞTİRDİK
ÇANAKKALE
09.06.2015

Kırklareli`deki Dünya Çevre Günü Etkinliğini Merkeze bağlı Çukurpınar (Sazara) köyünde gerçekleştirdik.

 

TMMOB Kırklareli İl Koordinasyon Kurulu, DAYKO (Doğal Yaşamı Koruma Vakfı) Kırklareli İl Temsilciliği ve Kırklareli Kent Konseyi işbirliği ile düzenlediğimiz Dünya Çevre Günü etkinliğini, 5 Haziran 2015 cuma günü akşamı, Kırklareli Merkez ilçeye bağlı Çukurpınar (Sazara) köyünde gerçekleştirdik.

Istranca Çevre Toplantıları adı altında gerçekleştirdiğimiz etkinlikte çevre sorununu yakından yaşayan köylülerle bir arada olmayı ve etkinliği bir çevre sohbeti şeklinde gerçekleştirmeyi, yaşadıkları çevre sorunlarının çözümünde onlara yardımcı olmayı ve yol gösterici olmayı amaçladık.

Toplantıya katılan konuşmacıların tanıtımının DAYKO Vakfı İl Temsilcisi Göksal ÇİDEM tarafından, toplantı amacının ve giriş konuşmasının Kırklareli İl Temsicimiz ve TMMOB Kırklareli İKK Sekreteri Dr. Erol ÖZKAN tarafından yapıldığı "Istranca Çevre Toplantısında" Bulgaristan‘dan gelen konuk konuşmacılar baba oğul NANCEV‘ler Bulgaristan‘da Istranca Milli Parkındaki ve Avcılar ve Balıkçılar Birliğindeki çevre koruma alanındaki deneyimlerini ve oradaki uygulamaları aktardılar.

Kırklareli Barosu Avukatlarından Uğur Burak GÜLBAY ve Edirne Barosu Avukatlarından Bülent KAÇAR yaşanan hukuki süreçlerle ilgili bilgilendirmeler yaptılar ve çevrenin hukuki boyutlarına değinerek çeşitli açıklamalarda bulundular.

Kaynarca Beldesi Belediye Başkanı Serdar TÜRKER Kaynarca beldesinde çevre adına yaşananları ve yürüttükleri çevre mücadelesini, köy muhtarı ise Çukurpınar köyünde yürüttükleri çevre mücadelesini paylaştılar. Katılanlar tarafından ilgi ile izlenen etkinlik köylülerin çeşitli soruları ve katkıları ile sona erdi.  

Okunma Sayısı: 51
Fotoğraf Galerisi