KIRKLARELİ İĞNEADA`DA NÜKLEER SANTRAL GİRİŞİMİ PROTESTO EDİLDİ

KIRKLARELİ İĞNEADA`DA NÜKLEER SANTRAL GİRİŞİMİ PROTESTO EDİLDİ
ÇANAKKALE
16.11.2015

Kırklareli İğneada`da gündeme getirilen Nükleer Enerji Santralı İğneada`da düzenlenen kitlesel basın açıklaması ile protesto edildi.

 

Kırklareli-Demirköy-İğneada beldesinde yapılmak istenen Nükleer Santralla ilgili olarak, Trakya Platformu ve Trakya Kent Konseyleri Birliği tarafından düzenlenen "Nükleere Hayır" temalı kitlesel basın açıklaması, 15 Kasım 2015 Pazar günü İğneada beldesinde gerçekleştirildi. Trakya‘dan Kırklareli, Lüleburgaz, Babaeski, Vize, Pınarhisar, Tekirdağ, Saray, Kapaklı, Malkara, Edirne, Uzunköprü, Keşan vb. ile İstanbul Büyükçekmece vb. yerleşimlerden binlerce kişinin katıldığı etkinlik belde girişinden sahile kadar pankartlar ve sloganlar eşliğinde yapılan kortej yürüyüşü ve orada yapılan açıklamalar ile sona erdi.

Basın açıklamasında Kırklareli Kent Konseyi başkanı Seyfi MERİÇ‘in giriş ve açıklayıcı biçimdeki konuşmasının ardından, belde sakinleri adına Dilek ÖZCAN SAN, Trakya Platformu Bilim Kurulu adına Trakya Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Muzaffer ESKİOCAK ve Trakya Platformu Hukuk Kurulu adına Edirne Barosundan ve Barolar Birliği Çevre Komisyonu Üyesi Av. Bülent KAÇAR kendi alanlarında konuşmalar yaptılar. Kitlesel katılımlı basın açıklaması şeklinde gerçekleştirilen protesto eylemine TMMOB Kırklareli İl Koordinasyon Kurulu ve Ziraat Mühendisleri Odası Kırklareli İl Temsilciliği adına İl Temsilcimiz Dr. Erol ÖZKAN ve bir kısım mühendis ve mimar katılarak destek verdiler.

Okunma Sayısı: 72
Fotoğraf Galerisi