KIRKLARELİ`NDE GÖRSEL SUNULU BASIN AÇIKLAMASI VE BİLGİLENDİRME TOPLANTISI

MERKEZ
21.05.2013

Kırklareli`nde Ergene nehri ve ve Istrancalar`daki doğa katliamına dikkat çekmek için, DAYKO Vakfı ile birlikte görsel sunulu basın açıklaması ve bilgilendirme etkinliği gerçekleştirdik.

Kırklareli‘nde, 16 Mayıs 2013 Salı günü, Ziraat Mühendisleri Odası ve Doğal Yaşamı Koruma Vakfı Kırklareli İl Temsilcilikleri işbirliği ile, Ergene nehrindeki kirliliğe ve Istranca (Yıldız) ormanlarındaki doğa katliamına dikkat çekmek için görsel sunum eşliğinde bir bilgilendirme toplantısı ve basın açıklaması gerçekleştirildi. Bilgilendirme toplantısında, Tekirdağ Doğa Sporları ve Havacılık Kulübü tarafından Ergene nehri boyunca ve Istranca (Yıldız) ormanlarında havadan çekilen fotoğraflar ve video görüntüleri yine aynı kulübün üyeleri tarafından görsel bir sunu olarak basınla ve toplantıya katılan çevreye duyarlı sivil toplum örgütleri temsilcileri ile paylaşıldı. Oldukça ilgi çeken ve gerek Ergene kirliliğini ve gerekse Yıldız dağlarında ruhsat verilen çok sayıda taş ocağının yarattığı tahribatı gözler önüne seren sunum sonunda basından ve katılanlardan gelen sorular da yanıtlandı. Etkinlik yerel ve bölgesel basında da geniş yer buldu.