KIRKLARELİ`NDE İKİLİ KONFERANS

KIRKLARELİ`NDE İKİLİ KONFERANS
MERKEZ
25.01.2011

Tarım Haftası 2011 etkinlikleri kapsamında, "Kırsal Kalkınma Arayışları ve Türkiye Kırsalı Nereye Gidiyor" konulu konferans gerçekleştirildi.

 

 

Tarım Haftası 2011 etkinlikleri kapsamında, 19 Ocak 2011 Çarşamba günü, Kırklareli İl Temsilciliğimiz ile Kırklareli Kent Konseyi ortak etkinliği olarak, "Kırsal Kalkınma Arayışları ve Türkiye Kırsalı Nereye Gidiyor" konulu ikili konferans düzenlendi.

Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım Ekonomisi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bülent GÜLÇUBUK ile Namık Kemal Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım Ekonomisi Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Okan GAYTANCIOĞLU‘nun konuşmacı olarak katıldığı konferansın açılış konuşması İl Temsilcimiz Dr. Erol ÖZKAN tarafından yapıldı. ÖZKAN yaptığı açılış konuşmasında tarımın ülkedeki ve bölgedeki yerinden söz etti ve tarımdaki yapısal değişikliklerin kırsala olan etkilerini dile
getirdi.

Konuşmacılardan sayın GÜLÇUBUK, dünyadaki kırsal kalkınma anlayışlarından söz etti ve Türkiye‘deki uygulamaları örnekleriyle anlattı. Sayın GAYTANCIOĞLU ise Türkiye ve Trakya bölgesi  tarımına, sorunlarına ve çözümlerine yönelik sunum yaptı.

İlgiyle izlenen konferansa kamu kurumları ve çeşitli sivil toplum örgütlerinden temsilciler ile üreticiler ve üyelerimiz katıldılar.                                               

Okunma Sayısı: 544
Fotoğraf Galerisi