KIRKLARELİ`NDE ISTRANCALAR KONULU ÇEVRE PANELİ YAPILDI

KIRKLARELİ`NDE ISTRANCALAR KONULU ÇEVRE PANELİ YAPILDI
ÇANAKKALE
02.12.2013

ZMO Kırklareli İl Temsilciliği ve DAYKO Vakfı Kırklareli İl Temsilciliğinin Kırklareli Belediyesinin Destek ve Katkıları ile ortaklaşa düzenledikleri "Istrancalar Yok Oluyor, Tehlikenin Farkında mısınız?" başlıklı panel başarılı bir şekilde gerçekleştirildi.

 

Kırklareli İl Temsilciliğimizin DAYKO Vakfı İl Temsilciliği ile birlikte Kırklareli Belediyesinin Destek ve Katkıları ile 30 Kasım 2013 Cumartesi günü düzenlediği "Istrancalar Yok Oluyor, Tehlikenin Farkında mısınız?" isimli panel yoğun bir katılımla oldukça başarılı bir şekilde gerçekleştirildi.

DAYKO Vakfı İl Temsilcisi Göksal ÇİDEM‘in açılışını ve İl Temsilcimiz Dr. Erol ÖZKAN‘ın oturum yöneticiliğini yaptığı panelde İstanbul Üniversitesi emekli öğretim üyesi Prof. Dr. M. Doğan KANTARCI, Edirne Barosu avukatlarından ve TBB Çevre Komisyonu üyesi Av. Bülent KAÇAR ve Tekirdağ Sivil Havacılık ve Doğa Sporları Kulübü Başkan Yardımcısı Arslan Hamza ALGÜL konuşmacı olarak yer aldılar.

Istranca (Yıldız) Ormanlarındaki çevre tahribatının havadan çekilen fotoğraflarla görsel olarak sunulduğu, inceleme ve araştırma sonuçları ile bilimsel olarak açıklandığı ve konunun hukuki boyutunun aktarıldığı panel oldukça kalabalık ve ilgili bir topluluk tarafından izlendi. Istranca Ormanlarındaki doğa tahribatını ve çevre katliamını aktarmayı farkındalık oluşturmayı amaçlayan panele Kırklareli‘ndeki çeşitli meslek örgütü, kent konseyi, STK vb. oluşumların temsilcilerinin ve çevreye duyarlı kişilerin yanında, Istranca (Yıldız) Ormanlarındaki bazı köylerdeki halktan, çevredeki çeşitli çevre derneklerinin temsilcilerinden, çevredeki bazı belediye başkanlarından, köy muhtarlarından, komşu ülke Bulgaristan‘ın sınıra yakın Malko Tırnova kasabasından da katılımların olduğu görüldü. Katılımcıların ilgisinin konuşmaların sonundaki katkı ve sorularla da devam ettiği panel başarılı ve amacına ulaşmış olarak tamamlandı.     

Okunma Sayısı: 340
Fotoğraf Galerisi