KONFERANS: TRAKYA`DAKİ SU KAYNAKLARININ MEVCUT DURUMU VE GELECEĞİ

KONFERANS: TRAKYA`DAKİ SU KAYNAKLARININ MEVCUT DURUMU VE GELECEĞİ
MERKEZ
04.04.2012

Kırklareli`nde Dünya Su Günü 2012 etkinlikleri kapsamında düzenlenen konferans ilgiyle izlendi.

 

 

Kırklareli‘nde 2 Nisan 2012 Pazartesi günü, Dünya Su Günü 2012 etkinlikleri kapsamında, "Trakya‘daki Su Kaynaklarının Mevcut Durumu ve Geleceği" konulu ikili konferans düzenlendi. Kırklareli İl Temsilciliğimiz ile Kırklareli Belediyesinin işbirliğinde, Kırklareli İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve Atatürk Toprak Su ve Tarımsal Meteoroloji Araştırma İstasyonu Müdürlüğünün katkıları ile gerçekleştirilen ikili konferansın açılış konuşmaları İl Temsilcimiz Dr. Erol ÖZKAN ve İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hasan ÇEBİ tarafından yapıldı.

Kırklareli Belediye Başkan Vekili Ünal BAŞKUR ile bazı il genel meclisi üyelerinin de hazır bulunduğu konferansta, konuşmacılardan Kırklareli Atatürk Toprak Su ve Tarımsal Meteoroloji Araştırma İstasyonu Müdürü Dr. Fatih BAKANOĞULLARI iklim değişikliği ve kuraklık konulu sunumunu yaptı.  NKÜ Tekirdağ Ziraat Fakültesi Biyosistem Mühendisliği Bölümü Arazi ve Su Kaynakları Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Halim ORTA ise, Trakya‘nın su kaynakları ile ilgili mevcut durumu, sorunları, olası tehlikeler ve çözüm önerilerini somut verilere dayandırarak ayrıntılı bir şekilde aktardı.

İlgili kurum ve kuruluş temsilcileri, il genel meclisi ve kent konseyinden üyeler, sulama kooperatifleri, üretici örgütleri ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ile meslektaşlarımız tarafından ilgiyle izlenen konferans, izleyicilerden gelen soru ve katkılarla canlı bir şekilde devam etti. Konferansın tamamlanmasının ardından konuşmacılara plaket verildi.

Okunma Sayısı: 498
Fotoğraf Galerisi