KONTV İLE RÖPORTAJ

KONTV İLE RÖPORTAJ
KONYA
15.09.2011

Başkanımız Özkan TAŞPINAR, 8-10 Eylül 2011 tarihleri arasında gerçekleşen “Konya Tohum 2011 Fuarı”nın çiftçilere sağladığı faydalar ve hububat ekim zamanı hakkındaki KONTV muhabirinin sorularını yanıtladı

 

Konya Şube Başkanımız Özkan TAŞPINAR, 8-9-10 Eylül 2011 tarihlerinde Konya da gerçekleşen "Konya Tohum 2011 Fuarı"nın çiftçilere sağladığı faydalar ve hububat ekim zamanı hakkındaki KONTV muhabirinin sorularını cevaplayarak değerlendirmelerde bulundu.

Başkanımız Özkan TAŞPINAR,

 "Verim ve kalitenin arttırılması için çiftçilerimizin sertifikalı tohum kullanmaları gerekmektedir. "Konya Tohum 2011 Fuarı" na ziyarete gelen çiftçilerimiz burada ulusal ve uluslararası çapta üretim yapan büyük tohum firmalarını stantlarında ziyaret ederek sertifikalı tohum kullanımın sağladığı faydalar ve farklı tohum çeşitleri hakkında bilgiler aldılar. Bu yıl TMO ‘nin hububatta alımı protein oranına göre yapmaya başlamış olması "Konya Tohum 2011 Fuarı" nda düzenlenen panellere katılan çiftçilerimizin kaliteli üretim için sertifikalı tohum kullanımının önemini kavramaları bakımından büyük yararlar sağlayacaktır.

İç Anadolu Bölgesi‘ nde, son yıllarda yaşanan iklim değişikliğine bağlı olarak gerçekleşen bol yağışlar, erken hububat ekimi yapmak isteyen çiftçilerimizi yanıltmasın. Hububatta ekim için en ideal zaman Ekim ayının son günleridir. Ayrıca son 3-4 yıl boyunca soğuk havanın etkili olmaması bundan sonra da etkili olmayacağı anlamına gelmez. Bu yüzden çiftçilerimiz mutlaka bölge şartlarına uygun, soğuklara dayanıklı sertifikalı hububat tohumlarını ekmelidirler" dedi.

Okunma Sayısı: 585
Fotoğraf Galerisi