KONYA 10. TARIM, HAYVANCILIK VE SÜT ENDÜSTRİSİ FUARI

KONYA 10. TARIM, HAYVANCILIK VE SÜT ENDÜSTRİSİ FUARI
KONYA
22.03.2012

2012 Konya 10. Tarım, Hayvancılık ve Süt Endüstrisi Fuarında stant açtık.

 

 

ZMO Konya Şubesi olarak TÜYAP Konya Fuarcılık A.Ş. tarafından 14 - 18 Mart 2012 tarihleri arasında 10.‘sı düzenlenen Tarım, Hayvancılık ve Süt Endüstrisi Fuarı‘na katıldık. Fuar, Dışişleri Bakanı Ahmet DAVUTOĞLU, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi EKER, Konya Valisi Aydın Nezih DOĞAN,  Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir AKYÜREK,  Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Başkanı Şemsi BAYRAKTAR, ZMO Konya Şube Başkanımız Özkan TAŞPINAR, Konya Ticaret Borsası (KTB) Başkanı Uğur KALELİ, Konya Ticaret Odası (KTO) Başkanı Selçuk ÖZTÜRK ile Ziraat Odaları Başkanları, Ziraat Mühendisleri ve çok sayıda çiftçinin katıldığı törenle ziyarete açıldı.

Konya 10. Tarım, Hayvancılık ve Süt Endüstrisi Fuarı‘nda açtığımız stantta Genç ZMO ile beraber; ODA üyelerimizi, Selçuk Üniversitesi Ziraat Fakültesi akademisyenlerini ve öğrencilerini, çiftçileri, tarım sektörü ile ilgili yurtiçinden ve yurt dışından gelen ziyaretçileri ağırladık.

Standımızı ziyaret edenleri, ODA‘mız ve ZMO Konya Şubesi olarak yaptığımız çalışmalar, etkinlikler ve meslek içi eğitimler hakkında bilgilendirerek gıda, tarım ve hayvancılık konularında söyleşilerde bulunduk. Konya Şubemiz ve GENÇ ZMO‘nun çaba ve gayretleri ile hazırlanan "Akademik Tarım Dergisi"nin 7. sayısı standımızda okuyucuların beğenisine sunuldu.  

TÜYAP Konya Fuarcılık A.Ş. tarafından KTO-TÜYAP Konya Uluslararası Fuar Merkezi‘nde, Türk Tarım Alet ve Makinaları İmalatçıları Derneği (TARMAKBİR), Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı, Konya Valiliği, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Türkiye Ziraat Odaları Birliği, Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği ve Konya Bölge Müdürlüğü, Selçuk Üniversitesi, Konya Ticaret Odası, Konya Sanayi Odası, Konya Ticaret Borsası, KOSGEB ve Ziraat Mühendisleri Odası Konya Şubemizin desteği ile düzenlenen Konya 10. Uluslararası Tarım, Hayvancılık ve Süt Endüstrisi Fuarı, 18 Mart 2011 Pazar günü sona erdi.

Türkiye‘nin ‘‘Tarım Başkenti‘‘ Konya‘daki fuara, 41 ülkeden 590 firma ve firma temsilcisi katıldı. Geçen yıla oranla yüzde 43 büyüyen fuarda, 65 bin metrekare alanda bin 300 farklı marka sergilendi.

Fuar ziyaretçi sayısında rekor kırdı. Fuara, Afganistan, Almanya, Avusturya, Arjantin, Azerbaycan, Bosna-Hersek, Belçika, Bulgaristan, Brezilya, Cezayir, Fas, Fransa, Filistin, Hindistan, Hollanda, Irak, İran, İtalya, İsrail, İspanya, Katar, Küba, Kazakistan, KKTC, Güney Kore, Kolombiya, Kosova, Libya, Makedonya, Meksika, Nijerya, Özbekistan, Pakistan, Romanya, Sırbistan, Suriye, Şili, Ukrayna, Ürdün, Yemen, Yunanistan ve ülke genelinde 75 ilden toplam 215 bin 761 ziyaretçi geldi.

2013 yılında düzenlenecek olan Konya Tarım Fuarı 13-17 Mart tarihleri arasında, KTO-TÜYAP çatısı altında gerçekleştirilecek.

Okunma Sayısı: 679
Fotoğraf Galerisi