KONYA’DA BİTKİ KORUMA EĞİTİMİ

KONYA’DA BİTKİ KORUMA EĞİTİMİ
KONYA
25.05.2015

Konya Şubemizin düzenlediği Bitki Koruma konulu eğitim başladı.

 

Bitki Koruma alanındaki bilgi ve deneyimini artırmak, geliştirmek ve aynı zamanda Tarım Danışmanlığı belgelerinin vize edilebilmesine yönelik olarak düzenlediğimiz yedi gün sürecek olan eğitim 22 Mayıs 2015 Cuma günü Ziraat Mühendisleri Odası Konya Şube Başkanımız Celil ÇALIŞ‘ ın açılış konuşmasıyla başladı.

Bitki hastalık ve zararlıları ile yabancı otlarla mücadelede vazgeçilemez bir araç olan zirai ilaçların, bilinçsiz ve yanlış kullanıldığında insan ve hayvan sağlığına ciddi zararlar verdiğini Ziraat Mühendisleri olarak sık sık gündeme getirdiklerini belirten Konya Şube Başkanımız Celil ÇALIŞ şöyle konuştu;

Ziraat Mühendisleri Görev ve Yetkileri Tüzüğü‘nün 5. Maddesine göre; tarım ürünlerinin yetiştirilmesi, hasadı, işlenmesi, depolanması, ambalajlanması ve pazarlanması aşamalarında; her türlü hastalık ve zararlılar konusunda teşhis, ilaç ve metod önerisi, mücadele, planlama ve uygulamaların denetlenmesi, gazlama (fümigasyon) gibi faaliyetlerin Ziraat Mühendisleri tarafından yürütülmektedir. Biz dün bu eğitimi almış Ziraat Mühendislerinin sınava tabii tutulmasının yanlış olduğunu düşünüyoruz. Her mesleğin kendine göre güzellikleri ve özellikleri vardır. Zirai ilaçlar mutlaka bu alanda eğitim almış uzman kişiler olan Ziraat Mühendisleri tarafından satılmalı ve yine Ziraat Mühendislerinin gözetiminde kullanılmalıdır.

Ülkemiz bir tarım ülkesidir. Zirai ilaçların bilinçsiz kullanımı doğal dengenin bozulmasının yanı sıra insan, hayvan ve diğer tüm canlılarının yaşamını tehlikeye atar. Bu konunun hassasiyetini göz önüne aldığımızda ilaç, bitki, toprak, hava ve diğer çevre unsurlarının etkileşimi konusunda eğitim almış olan Ziraat Mühendisleri, bu alandaki tek uzman meslek grubudur.

Okunma Sayısı: 87
Fotoğraf Galerisi