''KONYA'DA SERACILIK'' KONULU PANELE KATILDIK

''KONYA'DA SERACILIK'' KONULU PANELE KATILDIK
KONYA
20.12.2010

''Konya'da Seracılık'' konulu panele ZMO Konya Şube Başkanımız Özkan TAŞPINAR ve Yönetim Kurulu Üyemiz Doç. Dr. Nuh BOYRAZ katıldılar.

 

Konya İl Tarım Müdürlüğü Bitki Koruma Şubesi ‘‘Konya‘da Seracılık‘‘ konulu panel düzenledi.  Konya İl Çevre ve Orman Müdürlüğü Toplantı Salonu‘nda yapılan programda, 2008 yılından itibaren Türkiye‘de ve son zamanlarda da İç Anadolu Bölgesi‘nde etkili olmaya başlayan domates güvesi (Tuta absoluta) zararlısı da anlatıldı. Panele, ZMO Konya Şubemizden Başkanımız Özkan TAŞPINAR ve Yönetim Kurulu Üyemiz Doç. Dr. Nuh BOYRAZ katıldı.

Paneldeki konuşmasında Başkanımız Özkan TAŞPINAR şunları kaydetti;

"Sebze ve meyveciliğin Konya Ovası‘nda açık alanda üretimin arttırılması için gerekli gayretin gösterilmesi gerekmektedir. Daha fazla gelir elde etmek isteyen çiftçilerimiz destekleme kapsamında sebzecilik gibi ürünlere yönelmeli, kaliteli tohumluk, fide ve fidan kullanımına dikkat etmeli, bilinçsiz gübre ve kimyasal ilaç kullanımından sakınmalıdır. Konya Ovası‘nda çiftçilerimiz basınçlı sulama sistemleri ile alternatif ürünler kapsamında sebzecilik yaparak daha fazla gelir elde edebilir."

Gıda güvenliği açısından önem taşıyan seracılık konulu panele Konya merkez ve Seydişehir‘den çiftçiler katıldı. Seminerde seralarda domates güvesine karşı alınabilecek önlemler de anlatıldı.

Okunma Sayısı: 1174
Fotoğraf Galerisi