KONYA ŞUBEMİZ MESLEK İÇİ EĞİMLERİNE DEVAM EDİYOR

KONYA ŞUBEMİZ MESLEK İÇİ EĞİMLERİNE DEVAM EDİYOR
KONYA
19.12.2011

“İç Anadolu Bölgesinde Kültür Bitkilerinde Görülen Hastalık ve Zararlılarla Mücadele” konulu eğitim semineri S.Ü. Ziraat Fakültesi Bitki Koruma Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Nuh BOYRAZ tarafından verildi.

 

 

Konya Şubemiz var olan bilgilerini yenilemek isteyen ve Tarım Danışmanı sertifikasına sahip Ziraat Mühendislerine "İç Anadolu Bölgesinde Kültür Bitkilerinde Görülen Hastalık ve Zararlılarla Mücadele" konulu eğitim semineri verdi.

ZMO Konya Şube Binası eğitim salonunda 17 Aralık 2011 Cumartesi günü 32 Ziraat Mühendisinin katılımıyla gerçekleşen "İç Anadolu Bölgesinde Kültür Bitkilerinde Görülen Hastalık ve Zararlılarla Mücadele" konulu eğitim semineri S.Ü. Ziraat Fakültesi Bitki Koruma Bölümü Öğretim Üyesi ve aynı zamanda ZMO Konya Şube Yönetim Kurulu Üyemiz Doç. Dr.  Nuh BOYRAZ tarafından verildi.

II. Başkan Celil ÇALIŞ ve Yazman Üye Ekrem HUĞLU‘nun da bulunduğu "İç Anadolu Bölgesinde Kültür Bitkilerinde Görülen Hastalık ve Zararlılarla Mücadele" konulu eğitim semineri, ZMO Konya Şube Başkanımız Özkan TAŞPINAR‘ın konuşmasıyla başladı. Ziraat Mühendisi olarak sürekli bilgilerin yenilenmesi gerektiğine dikkat çeken Başkanımız Özkan TAŞPINAR şunları kaydetti;

"Fakülteden mezun olduktan sonra tarım sektöründe çalışıyor olsanız dahi sahada çok farklı sorunlarla karşılaşabilirsiniz. Tarımsal üretimin başlangıçtan sonuna kadar Ziraat Mühendisleri olarak çiftçinin yanında olduğumuzdan üretimin bütün aşamalarında yaşanabilecek sorunlar olabiliyor. Bu yüzden özellikle İç Anadolu Bölgesinde çalışan Ziraat Mühendisleri olarak bu bölgeye ait tarımı yapılan ürünleri, bunlara ait hastalık ve zararlılarla mücadele yollarının kusursuz bilinmesi gerekmektedir.

7 - 8 Ocak 2012 ve 21 - 22 Ocak 2012 tarihlerinde  "Konya‘da Yetiştiriciliği yapılan Tarla Bitkilerinde Yetiştirme Teknikleri" eğitimi S.Ü. Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Süleyman SOYLU, "Konya Bölgesinde Yetiştiriciliği Yapılan Kültür Bitkilerinde Görülen Hastalık ve Zararlılarla Mücadele" eğitimi S.Ü. Ziraat Fakültesi Bitki Koruma Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Nuh BOYRAZ, "Bitki Besleme ve Gübreleme" eğitimi S.Ü. Ziraat Fakültesi Toprak Bilimi ve Bitki Besleme Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet ZENGİN, "Sulama Teknikleri" eğitimi S.Ü. Tarımsal Yapılar ve Sulama Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mehmet ŞAHİN tarafından verilecektir.

Ziraat Mühendisleri Odası olarak meslek içi  eğitimlerine devam ederek meslektaşlarımızın  bilgi donanımının sağlanması için elimizden gelen gayreti göstermeye çalışacağız.."

Okunma Sayısı: 495
Fotoğraf Galerisi