KONYA ŞUBEMİZİN 10. OLAĞAN GENEL KURULU YAPILDI

KONYA ŞUBEMİZİN 10. OLAĞAN GENEL KURULU YAPILDI
KONYA
30.12.2013

ZMO Konya Şubesinin 10. Olağan Genel Kurulu 28-29 Aralık 2013 tarihlerinde Konya Ticaret Odasında gerçekleştirildi.

 

TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası Konya Şubesi 10. Olağan Genel Kurulu Konya Ticaret Odası‘nda gerçekleştirildi. Genel Kurulumuza, Cumhuriyet Halk Partisi Konya Milletvekili Atilla KART, Adalet ve Kalkınma Partisi Konya Milletvekili Ayşe TÜRKMENOĞLU, Milliyetçi Halk Partisi Konya İl Başkanı Tarık TAŞCI, İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Seyfettin BAYDAR, Teknokent Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Bayram SADE, Tarım Kredi Kooperatifleri Konya Bölge Birliği Müdürü İsmail EZGİN ve çok sayıda ziraat mühendisi katıldı.

Genel Kurul Yönetim Kurulu Yazman Üyemiz Ekrem HUĞLU‘nun hoşgeldiniz konuşması ile başladı. Saygı duruşu ve istiklal Marşının ardından Divan Teşekkülüne geçildi. Prof Dr. Mevlüt MÜLAYİM Divan Başkanlığına, Recep DAĞDAŞ Divan Başkan Yardımcılığına, Mustafa Ümit YORGANCILAR ve Osman Fatih YALÇIN da yazman üyeliklere oybirliğiyle seçildiler.

Genel Kurul‘da başkanlığa yeniden aday olmayacağını önceden açıklayan ZMO Şube Başkanı Özkan TAŞPINAR, "Tarım, ülkelerin sosyal ve ekonomik politikalarında her zaman öncelikli bir sektör olmuş, hatta bazı gelişmiş ülkelerde tarımla ilgili kararlar adeta bir devlet politikası haline gelmiştir. Ülkemizin tarımda birim alan verimliliği bakımından Avrupa Birliği ülkelerinin çok gerisinde kaldığını ve ihracatta rekabet etmede zayıf olduğumuzu görmekteyiz. Gerek tarımsal, gerekse de hayvansal üretimde üst sıralarda yer alan Konya, tarıma dayalı sanayi ve tarım alet ile makine sektöründe de öncü bir ildir. Konya Ovası, 2 milyon 247 bin hektarlık tarım arazisine sahip olması nedeniyle ülkemizin en büyük ovası konumunda. Bu geniş alanın yaklaşık 600 bin hektarlık alanı sulanabilmekte, geri kalan kısmında ise kıraç tarım yapılmaktadır. Ayrıca çoğu tarla bitkileri tohumluklarının yüzde 50‘den fazlası Konya‘da üretilmekte olup, yumurta tavuğu adedi ile tavuk yumurta sayısı ve hayvan varlığı bakımından ülkemizde birinci sırada, süt üretimi bakımından ise ikinci sıradadır" dedi. Çiftçiyi bilgiyle buluşturan, bir bakıma çiftçi, bilim ile teknik arasında köprü vazifesi gören ziraat mühendislerine büyük görev düşmektedir" diye konuştu.

Genel Kurulumuza katılan Cumhuriyet Halk Partisi Konya Milletvekili Atilla KART, Adalet ve Kalkınma Partisi Konya Milletvekili Ayşe TÜRKMENOĞLU, Milliyetçi Halk Partisi İl Başkanı Tarık TAŞCI, Teknokent Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Bayram SADE, İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Seyfettin BAYDAR, Konya Şubesi 7. Dönem Başkanı Hasan Hüseyin MOTUK ile Ziraat Mühendisleri Odası Konya Şubesi II. Başkanımız ve aynı zamanda 10. Dönem Olağan Genel Kurulu Başkan Adayı Celil ÇALIŞ konuşma yaptılar.

ZMO Konya Şube Başkan Adayı Celil ÇALIŞ, "Bugün dünyada, Türkiye kadar genç nüfusa sahip, işgücü potansiyeli yüksek bir ülke daha bulmak mümkün değil. Bu potansiyeli iyi değerlendirmemiz lazım. Türkiye‘nin tarımsal anlamda önemli bir bölgesi olan Konya‘da meslektaşlarımızın yüksek katılım ve paylaşımından güç alarak, ODA‘mızın tarım sektöründe güvenilir, bilimsel, nesnel, çağdaş ve teknolojik düşünceler üreten en önemli hizmet kurumu olmasını sağlamak için arkadaşlarımla birlikte aday oldum" dedi.

9. Dönem Çalışma Raporunun okunması ve oylanması, 1 Kasım 2011-30 Kasım 2013 gelir gider bütçesi ve 1 Aralık 2013-31 Aralık 2015 tahmini bütçesinin taslağının okunması ve oylanması Şube Yönetimi için yeni dönem aday listelerinin belirlenmesi ile devam edildi. Genel kurul son gündem maddesi olan  dilek ve temenniler kısmı ile tamamlandı.

Şube Yönetim Kurulu Üyeliğine tek liste aday oldu. Genel Kurulun ikinci günü yapılan seçimler de Şube Yönetim Kurulu Asil Üyeleri, Yedek Üyeleri ve Genel Kurul Delegeleri aşağıdaki şekilde belirlendi.

YÖNETİM KURULU (ASİL)                                             YÖNETİM KURULU (YEDEK)

1- Celil ÇALIŞ                                                                     1- Sevim YÖNET

2-Süleyman SOYLU                                                             2- Mehmet ŞAHİN

3-Fuat KUNDURACI                                                             3-Seçkin Cevdet TAŞPINAR

4-Tamer DEĞER                                                                  4- Mustafa HAKANOĞLU

5-Nuran UYSAL                                                                   5- Zafer AKSOY

6-Gamze AKBAŞ                                                                 6-Serkan METE

7-Ali Fuat HAMURCU                                                            7- Kemal Berk HORASAN

ZMO 44. DÖNEM OLAĞAN GENEL KURUL ŞUBE DELEGELERİ

•1-Celil ÇALIŞ

•2-Süleyman SOYLU

•3-Özkan TAŞPINAR

•4-Hasan Hüseyin MOTUK

•5-Murat AKBULUT

•6-Nuh BOYRAZ

•7-Yunus YUMUŞAK

•8-Yılmaz AYASLI

•9-Ali Fuat HAMURCU

•10-Cemil ŞAHİN

•11-Hakan ÇALIŞKAN

•12-Ömer Faruk ÜNALDI

•13-Mustafa Ümit YORGANCILAR

•14-Cavit EKİNGEN

•15-Arif ÖZLÜ

•16-Mustafa CERAN

 

Okunma Sayısı: 611
Fotoğraf Galerisi