KONYA ŞUBEMİZİN 8. OLAĞAN GENEL KURULU YAPILDI

KONYA ŞUBEMİZİN 8. OLAĞAN GENEL KURULU YAPILDI
KONYA
04.01.2012

ZMO Konya Şubesinin 8. Olağan Genel Kurulu 24-25 Aralık 2011 tarihlerinde Konya Ticaret Odasında gerçekleştirildi.

 

 

TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası Konya Şubesi 8. Olağan Genel Kurulu Konya Ticaret Odası‘nda gerçekleştirildi. Genel Kurulumuza AKP Konya Milletvekili Mustafa KABAKÇI, İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü İ. Bülent ALPARSLAN, Konya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Bekir DUVARCI, Selçuk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayhan ÖZTÜRK ve çok sayıda Ziraat Mühendisi katıldı.

Genel Kurul, Yönetim Kurulu Üyemiz Prof Dr. Nuh BOYRAZ‘ın hoş geldiniz konuşması ile başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından Divan Teşekkülüne geçildi. Prof Dr. Mevlüt MÜLAYİM oybirliği ile Divan Başkanlığına, Yrd. Doç. Hasan Hüseyin ÖZAYTEKİN Divan Başkan Yardımcılığına, Ümit YORGANCILAR ve Osman Fatih YALÇIN da yazman üyeliklere seçildiler. Daha sonra Başkanımız Özkan TAŞPINAR açılış konuşması yaptı.

Tarım sektörünün, gelişmişlik düzeyi ne olursa olsun, tüm ülkelerin ekonomik hayatlarında önemli bir yere sahip olduğunu belirten Başkanımız Özkan TAŞPINAR, insanların beslenmesi için gerekli gıda maddesi ve hammadde üreten bu sektörün başka bir ikame kaynağının bulunmadığını söyledi.

Tarım sektörünün, dünyada olduğu gibi Türkiye‘de de; nüfusun gıda maddeleri gereksinimini karşılaması, tarıma dayalı sanayinin hammadde kaynağını oluşturması, belli bir kesime istihdam sağlaması ve dışa bağımlılığın önlenmesi gibi nedenlerle, ekonomideki stratejik önemini halen sürdürdüğünü ve özellikle Türkiye gibi gelişmekte olan ülkelerde ekonomik, sosyal bir sektör olma özelliğini koruduğunu ifade eden Başkanımız Özkan TAŞPINAR şunları kaydetti;

"Dünya nüfusundaki hızlı artış, beslenme sorunlarını da beraberinde getirmektedir. Dolayısıyla mevcut tarım alanlarının hem daha dikkatli kullanılması ve hem de birim alandan alınan ürünün artırılarak; en basit hesapla bugünkü üretim miktarının hemen hemen iki katına çıkarılması gerekmektedir.

Yine bu nüfus artışının etkisiyle ortaya çıkan tarımsal ürünlere olan talep artışını, geleneksel yöntemlerle yapılan üretim yerine, yüksek kapasiteli tarımsal üretim modellerini yaygınlaştırarak sağlayabiliriz.

Başta ABD ve Avrupa Birliği olmak üzere gelişmiş ülkeler, Brezilya, Hindistan, Çin ve Türkiye gibi gelişmekte olan ülkelerin tarım sektöründeki yükselişine karşı durmaya ve bazı tedbirler almaya çalışmaktadırlar.

Aldıkları tüm tedbirlere rağmen, dünya tarım pazarındaki büyümenin, özellikle üretim maliyetlerinin daha düşük olması sebebiyle, gelişmekte olan ülkelere doğru kaymakta olduğunu görmekteyiz.

Aynı zamanda, gelişmekte olan ülkelerde, tarım politikalarında yapılan reformlar, tarımsal üretime verilen desteğin niteliğinde ve miktarında da değişikliğe yol açarak, üretim miktarı üzerinde olumlu etkilerde bulunmaktadır. Bu ülkelerde temel amaç, üreticiyi tarım sektörünün içinde tutabilmektir.

Bugün dünyada, Türkiye kadar genç nüfusa sahip, işgücü potansiyeli yüksek bir ülke daha bulmak mümkün değildir. Bu potansiyelin kullanılması ve geleceğe değer katacak insanların yetiştirilmesi ülkemizin refah seviyesinin yükselmesine katkı sağlayacaktır.

Özellikle teknolojik gelişmelerin tarımın her aşamasında kullanılmaya başlanmasıyla birlikte, ülkemizde ve tabii ki öncelikle Konya‘mızda mevcut Fakültelerimizin yanında, tarımsal gelişmelere katkı sağlayacak ve tarımın her alanında bilimsel olarak faydalanılan Mühendislik dallarını bünyesinde barındıracak bir "DEVLET TARIM ÜNİVERSİTESİ" kurulması Bölgemizin geleceğe hazırlanması adına atılmış çok önemli bir adım olacaktır.     

Türk tarımı içerisindeki yeri ve önemi tartışılamayacak kadar önemli olan Konya‘mızın Tarımsal anlamda sembolü haline gelen KOP projesinin bir an evvel tamamlanması ve bölge çiftçisinin hizmetine sunulması da bir o kadar önemlidir.

Ayrıca Başkanı bir Ziraat Mühendisi olan ve kısa sürede dinamik bir yapılanma içerisine giren enerjiden turizme kadar her konuda faaliyet gösterecek olan "KOP İDARESİ BAŞKANLIĞI‘nın bölge tarımına  daha fazla katkı sağlayacak yeni projelere imza atacağını biliyor ve özellikle Mavi Tünel projesinden yararlanamayacak olan tarım alanlarımızın Milli ekonomiye kazandırılması amacıyla, Kurumun komşu havzalardan su transferi sağlayacak" yeni projeler konusunda da çalışmalar yapması gerektiğini düşünüyoruz."

Genel Kurulumuza katılan; ZMO Konya Şubesi I. Dönem Başkanı Hasan GÜRLER ve 4. 5 ve 6. Dönem Başkanı Hasan Hüseyin MOTUK, İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü İ. Bülent ALPARSLAN, Selçuk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayhan ÖZTÜRK ve AKP Konya Milletvekili Mustafa KABAKÇI da birer konuşma yaptılar.

7. Dönem Çalışma Raporunun okunması ve oylanması, 1 Kasım 2009-31 Ekim 2011 gelir gider bütçesi ve 1 Kasım 2011-31 Aralık 2013 tahmini bütçe taslağının okunması ve oylanmasının ardından Genel Kurula şube yönetimi için yeni dönem aday listelerinin belirlenmesi ile devam edildi. Genel kurul son gündem maddesi olan dilek ve temenniler kısmı ile tamamlandı.

Şube Yönetim Kurulu Üyeliğine iki grup ve tek başına bir kişi aday oldu. Genel Kurulun ikinci günü yapılan seçimlerde Şube Yönetim Kurulu Asil Üyeleri ve Yedek Üyeleri aşağıdaki şekilde belirlendi.

YÖNETİM KURULU (ASİL)                                      YÖNETİM KURULU (YEDEK)

1-Özkan TAŞPINAR                                                         1- Gamze AKBAŞ

2-Celil ÇALIŞ                                                                  2- Burak ASLANSOY

3- Sevim YÖNET                                                              3-Mustafa HAKANOĞLU

4-Ekrem HUĞLU                                                               4-Zafer AKSOY

5- Prof. Dr. Nuh BOYRAZ                                                  5-Sami KÖROĞLU

6-Tamer DEĞER                                                               6-Menderes CERAN

7-İsmail TOKLU                                                                7- Yusuf ZENGİN

Okunma Sayısı: 936
Fotoğraf Galerisi