KONYA ŞUBEMİZİN YENİ HİZMET BİNASI AÇILDI

KONYA ŞUBEMİZİN YENİ HİZMET BİNASI AÇILDI
KONYA
09.05.2011

TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası Konya Şubesi`nin yeni hizmet binası, 6 Mayıs 2011 Cuma günü geniş katılımlı bir törenle açıldı.

 

 

TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası Konya Şubesi‘nin yeni hizmet binası, 6 Mayıs 2011 Cuma günü törenle açıldı.

ZMO Konya Şubesi Yaka Meram yolu üzerinde bulunan yeni hizmet binamızın açılış törenine Konya Valisi Aydın Nezih DOĞAN, AKP Konya Milletvekili Mustafa KABAKÇI,  MHP Konya Milletvekili Mustafa KALAYCI, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir AKYÜREK, KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet BABAOĞLU, Merkez İlçe Belediye Başkanları, ODA Başkanımız Dr. Turhan TUNCER, PANKOBİRLİK Yönetim Kurulu Başkanı Recep KONUK, TÜSİAB Başkanı İlhami ÖZCAN, Tarım Kredi Kooperatifleri Bölge Müdürü Naci YORGANCILAR, kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, Şube Başkanlarımız, İl temsilcilerimiz ve meslektaşlarımız katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan açılış töreninde ilk konuşmayı yapan Konya Şube Başkanımız Özkan TAŞPINAR, "1997 yılında şube olan odamız 2005 yılında bir binaya kavuşmuştu. Ancak üye sayısının her geçen gün artması ile yerimiz dar gelmeye başlamıştı. 1500‘e yaklaşan üye sayımıza yeterli hizmet verebilecek kapasitede olan yeni şube binamızda; idari bölümün yanında üyelerimizin hem mesleki hem de sosyal etkileşim içinde olmalarına imkan sağlayacak lokal ve 20-50 kişiye eğitim verebilecek iki salonumuz bulunuyor. Bizlere bu konuda destek veren herkese teşekkür ediyorum" dedi.

ZMO Genel Başkanımız Dr. Turhan TUNCER ise tahıl ambarı Konya‘da görev yapan Ziraat Mühendislerine yakışan bir hizmet binasını kazandıran Konya Şubesi‘ne teşekkür ederken, yeni hizmet binasının hayırlı olması dileğinde bulundu. 

PANKOBİRLİK Yönetim Kurulu Başkanı Recep KONUK açılış konuşmasında "Ülkemiz tarımına büyük hizmetler veren Ziraat Mühendislerine yakışacak bir tesisin kazandırılmasında emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunar ve camiaya hayırlara vesile olmasını temenni ederim" dedi.

KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet BABAOĞLU da Türkiye‘de söylendiği gibi Ziraat Mühendisi sayısının çok olmadığını söyledi. BABAOĞLU, "Türkiye‘de bulunan 26 Ziraat Fakültesi‘nde 27 bin öğrenci var. Bu fakültelerimiz her yıl 7 bin öğrenci mezun ediyor. Bu rakamı illere göre ayırdığımızda il başına 85 öğrenci düşüyor. Bu yeterli bir rakam değil. Ziraat Mühendisi sayısının artması gerekir" diyerek ülke genelinde yaşanan sıkıntıyı dile getirdi.

MHP Konya Milletvekili Mustafa KALAYCI, AKP Konya Milletvekili Mustafa KABAKÇI, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir AKYÜREK ve Konya Valisi Aydın Nezih DOĞAN da, yaptıkları kısa konuşmalarla, yeni binanın hayırlı olması dileklerini ilettiler.

Konuşmaların ardından Ziraat Mühendisleri Odası Konya Şubesi yeni hizmet binasının açılış kurdelesi protokol üyeleri tarafından hep birlikte kesildi. Protokol üyeleri daha sonra yeni hizmet binasını gezdiler.

 

Okunma Sayısı: 1043
Fotoğraf Galerisi