KONYA VALİSİ MUAMMER EROL'DAN ŞUBEMİZE ZİYARET

KONYA VALİSİ MUAMMER EROL'DAN ŞUBEMİZE ZİYARET
KONYA
05.08.2014

Konya Valisi Muammer EROL, ZMO Konya Şubemize yaptığı ziyarette, Şube Başkanımız Celil ÇALIŞ ve Yönetim Kurulu Üyelerimiz ile görüştü.

 

Konya Valisi Sayın Muammer EROL‘un ZMO Konya Şubemize yaptığı ziyarette, Başkanımız Celil ÇALIŞ, II. Başkanımız Prof. Dr. Süleyman SOYLU, Yönetim Kurulu Sayman Üyemiz Fuat KUNDURACI, Yazman Üyemiz Nuran UYSAL, Yönetim Kurulu Üyelerimiz Ali Fuat HAMURCU ve Gamze AKBAŞ hazır bulundu.

Konya‘nın büyük bir tarımsal potansiyeli olduğunu ve ortak akılla çalışıldığında milli ekonomiye daha büyük katkı yapacağını dile getiren ZMO Konya Şube Başkanımız Celil ÇALIŞ, bu açıdan STK‘lar ile kamu kurumlarının işbirliğinin çok değerli olduğunu ifade etti. ÇALIŞ, şu görüşleri dile getirdi:

"Bu kapasitenin en etkin şekilde kullanılmasının ilk şartı  ‘su‘dur. Ova‘nın su ile buluşturulup, arazilerin toplulaştırılmasıyla birlikte üretim de, gelir de artacaktır. Hidrolojik kuraklığın yaşandığı Orman ve Su İşleri Bakanımız tarafından da dile getirilen Konya Ovası‘na, su potansiyeli yüksek GAP Bölgesi‘nden su transferinin bir ‘Devlet Projesi‘ olarak ele alınması için kamuoyu oluşturulmalıdır. Konya Ovası‘nın su ile buluşturulması milli ekonomiye önemli katkı yapacaktır. Aynı şekilde hayvancılığın da geliştirilmesi, katma değeri yüksek ürünlerin üretilmesi gereklidir. Hükümetimizin tarım arazilerinin korunmasına yönelik çıkardığı kanunu önemsiyoruz ve bunun her kesim tarafından önemsenmesini istiyoruz."

ÇALIŞ, Konya tarımına verdiği destek ve ilgilerinden dolayı Vali Muammer EROL‘a teşekkür ederek, ziyaretinden duyduğu memnuniyeti iletti.

KONYA POTANSİYELİNE UYGUN BİR ÜRETİM YAPMALI

Tarımsal üretimde marka şehir olmayı hedeflediklerini belirten Konya Valisi Muammer EROL, "Konya gibi manevi iklimi yüksek ve Türkiye tarımında yüzde 10‘luk paya sahip bir ilde görev yapmak ve tarıma katkı yapmak arzusu içindeyiz. Konya‘da yapılabilecek yatırımlara baktığımızda bitkisel üretim yatırımlarında organik tarım, jeotermal seracılık, meyve ve sebze yetiştiriciliği, kanola üretimi, sertifikalı tohum üretimi, hayvancılık sektöründe damızlık et ve süt sığırcılığı ile et ve yumurta tavukçuluğu yatırımları öne çıkıyor. Bu alanların iyi değerlendirilmesi gerekir" diyerek çalışmalarından dolayı ZMO Konya Şubesi Başkanımız ile Yönetim Kurulu üyelerimize teşekkür etti.

Okunma Sayısı: 168
Fotoğraf Galerisi