KOP BÖLGE KOORDİNASYON TOPLANTISI

KOP BÖLGE KOORDİNASYON TOPLANTISI
KONYA
18.09.2012

16 Eylül 2012 tarihinde Konya’ da gerçekleştirilen “KOP Bölge Koordinasyon Toplantsı” na Şube Başkanımız Özkan TAŞPINAR katıldı.

 

"KOP Bölge Koordinasyon Toplantısı" Dışişleri Bakanı Ahmet DAVUTOĞLU‘nun Başkanlığında 16 Eylül 2012 Pazar günü Konya Hilton Garden Inn Otelde gerçekleştirildi.

Toplantıya; Konya Valisi Aydın Nezih DOĞAN, Karaman Valisi Murat KOCA, Aksaray Valisi Selami ALTINOK ve Niğde Valisi Alim BARUT ile birlikte heyetler,  Ziraat Mühendisleri Odası adına Konya Şube Başkanımız Özkan TAŞPINAR ve çok sayıda kurum ve kuruluşun temsilcisi katıldı.

Toplantıda KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Mehmet BABAOĞLU tarafından, İdarenin kuruluşundan günümüze kadar gelinen süreç, KOP Bölgesi, KOP Eylem Planı kapsamında bölgede yapılan çalışmaları ve kurumlardan gelen önerileri değerlendiren bir sunu yapıldı.

Sunu sonrası, bölge için hazırlanmakta olan Aksaray, Karaman, Konya ve Niğde İllerinden oluşan KOP Eylem Planı‘nın genel çerçevesine dair değerlendirmeler yapılarak bir yol haritası çıkarıldı. Yapılan değerlendirmelere göre KOP Eylem Planı şekillendirilerek önce Kalkınma Bakanlığı, daha sonra Bölgesel Gelişme Yüksek Komitesi ve Bölgesel Gelişme Yüksek Kurulu aşamalarından geçerek son halini alacağı bildirildi. 

Okunma Sayısı: 622
Fotoğraf Galerisi