KOYUN KEÇİ YETİŞTİRİCİLİĞİNİN ÜLKESEL VE BÖLGESEL DEĞERLENDİRİLMESİ VE GELİŞTİRME STRATEJİLERİ KONFERANSI

KOYUN KEÇİ YETİŞTİRİCİLİĞİNİN ÜLKESEL VE BÖLGESEL DEĞERLENDİRİLMESİ VE GELİŞTİRME STRATEJİLERİ KONFERANSI
ADANA
21.03.2011

Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nazan KOLUMAN DARCAN, 19 Mart 2011 günü Adana’daki koyun keçi yetiştiriciliğinin ülkesel ve bölgesel değerlendirilmesi ve geliştirme stratejileri konusunda bir konferans verdi.

 

Ziraat Mühendisleri Odası Adana Şubemizce düzenlenen, "Koyun-keçi yetiştiriciliğinin ülkesel ve bölgesel değerlendirilmesi ve geliştirme stratejileri" konferansında konuşan Şube Başkanımız Şahin YETER, ormana keçilerin değil, elinde baltalı insanların zarar vererek yok ettiğini söyledi, artık orman işletmelerinin köylüye keçi dağıtır duruma geldiğini vurguladı.

YETER, konferansta yaptığı konuşmada, Türkiye tarım ve hayvancılığının son yıllarda gerilediğini, bunun uygulanan yanlış politikalardan kaynaklandığını söyledi. YETER, "Hem hayvancılığımız hem de bitkisel üretimimiz azaldı. Tarımda kendi kendine yeten ülkeler arasındaydık. Şimdi pamuk ve buğday dâhil birçok ürünü ithal ediyoruz. Hayvan sayımız da azaldı. Hem canlı koyun hem de et ithal ediyoruz."dedi.

Konferansa, Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Murat ŞEN, birlik yöneticileri ile Adana merkez ve ilçelerindeki 30‘un üzerinde koyun keçi yetiştiricisi çiftçi katıldı.

 

Okunma Sayısı: 1066
Fotoğraf Galerisi