KOZAĞACI KÖY TEMSİLCİLERİ BAOB YERLEŞKE BİNASI ÖNÜNDE BASIN AÇIKLAMASI YAPTI

KOZAĞACI KÖY TEMSİLCİLERİ BAOB YERLEŞKE BİNASI ÖNÜNDE BASIN AÇIKLAMASI YAPTI
BURSA
08.10.2012

Kozağacı Köylüleri Bölgelerinde Kurulmak İstenen Termik Santrale Karşı Meslek Odalarından Destek İstedi

 

 

Kozağacı bölgesinde bulunan köy temsilcileri 4 Ekim 2012 günü Bursa Akademik Odalar Birliği Yerleşke Binası önünde toplanarak  Keles Kozağacı bölgesine kurulmak istenen termik santrala karşı sivil toplum örgütlerinden destek istediler.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı‘na bağlı TKİ-Türkiye Kömür İşletmelerinin, verilen mücadele rağmen 6 yıl sonra termik santral ve kömür ocağı projesini yeniden ihaleye çıkarması, Kozağacı vadisi köylülerinin büyük tepkisine neden oldu.

Kozağacı Vadisi köylüleri, ihraç etmek üzere yetiştirdikleri kirazlarının önemli bir geçim kaynağı olduğunu dile getirerek, Kozağacı yöresinde üretilen kirazın ülkemize olan katma değeri toprağın altında bulunan kömürün getirisinden çok fazla olduğunu söylediler.

Köy temsilcileri tarafından yapılan basın açıklamasına Şube Başkanımız Doç. Dr. Ertuğrul AKSOY, Şube 2. Başkanımız Orhan SARIBAL ve meslek odalarının başkanları katılarak köylülere destek verdi.

Yapılan basın açıklaması sonrası köy temsilcilerini Şubemizde ağırlayan Şube Başkanımız Doç. Dr. Ertuğrul AKSOY ve Şube 2. Başkanımız Orhan SARIBAL, köy temsilcilerinin sorunlarını dinleyerek, her türlü çevresel konuda olduğu gibi termik santral mücadelesinde de Kozağacı köylüsüyle birlikte çalışmalar yürüteceklerini söyledi.

 

Okunma Sayısı: 775
Fotoğraf Galerisi