MERA ISLAH, AMENAJMAN VE GERİ DÖNÜŞÜM PROJESİ EĞİTİMİ

MERA ISLAH, AMENAJMAN VE GERİ DÖNÜŞÜM PROJESİ EĞİTİMİ
KONYA
10.11.2014

Konya Şubemizin düzenlediği Mera Islah, Amenajman ve Geri Dönüşüm Projesi konulu eğitim Türkiye genelinde farklı illerdeki meslektaşlarımızı bir araya getirdi.

 

Konya Şubemiz tarafından düzenlenen ve üç gün süren Mera Islah, Amenajman ve Geri Dönüşüm Projesi konulu eğitim 28-30 Ekim 2014 tarihleri arasında yapıldı.

Eğitime Tekirdağ‘dan Erzurum‘a kadar ülkemizin farklı illerinden ODA‘mız üyesi meslektaşlarımızın ilgisi yoğun oldu.

Eğitim, Konya Şube Başkanımız Celil ÇALIŞ‘ın açılış konuşmasıyla başladı. Mera Islah, Amenajman ve Geri Dönüşüm Projesi ile Toprak Koruma Projeleri yetki belgesine sahip meslektaşlarımızın bu projeleri hazırlarken bilimsel kurallara uygun olarak hazırlanmasının ve tarım yapılan bir toprağın amaç dışında kullanılması amacıyla yapılacak projeler tamamlanması gereken bir prosedür değil, projenin temelini teşkil eden önemli bir unsur olduğuna dikkat çekerek sözlerine şunları ekledi;

Meslektaşlarımız bu tip projeleri hazırlarken yerinde inceleme yaparak toprağın özellik ve derinliğine göre bilimsel kurallara uygun hazırlamaları gerekmektedir. Konya Şubesi olarak bu konuda bizler üstümüze düşenleri yerine getirmek amacıyla ZMO Genel Merkezimle koordineli bir şekilde her türlü çalışmaları yapmakta ve bu projeleri hazırlayan arkadaşlarla toplantılar düzenlemekteyiz. Meslektaşlarımız bu tip projeleri hazırlarken meslek etiğinin hak ettiği titizliği göstermeleri ve en önemlisi toprağın bize gelecek nesillerden bir emanet olduğu bilinci ile hazırlamaları gerektiğini unutmamalıdırlar.

Okunma Sayısı: 100
Fotoğraf Galerisi