MERHABA GAZETESİNİ ZİYARET ETTİK

MERHABA GAZETESİNİ ZİYARET ETTİK
KONYA
15.12.2011

ZMO Konya Şubesi Yönetim Kurulu Üyelerimiz Merhaba Gazetesini ziyaret ettiler.

 

 

Başkanımız Özkan TAŞPINAR ve Yönetim Kurulu Üyelerimiz Merhaba Gazetesini ziyaret ettiler. Gerçekleşen ziyarette, görev yaptıkları süre içinde mesleki anlamda birçok çalışmaya imza attıklarını, en önemli çalışmalarını ise önceden iş merkezi binasında küçük bir ofisi olan şubenin şimdi içinde sekretaryası, çalışma ofisleri, lokali, toplantı ve eğitim salonu olan bağımsız bir şube binasına kavuşturmak olduğunun altını çizen Başkanımız Özkan TAŞPINAR, mevcut yönetimle birlikte bir ekip ruhu içinde çalıştıklarını ve başarıya ulaştıklarını aktardı. Başkanımız Özkan TAŞPINAR şunları dile getirdi; "Bu ekip sayesinde Konya tarımını bilimsel bir yapıya oturttuk. Sorunların büyük bir bölümünü bitirdik. Bahri Dağdaş Uluslararası Tarım Enstitüsü, Konya Şeker, Tarım Kredi Kooperatifi, İl Özel İdaresi, Sulama Birlikleri, Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği, Ziraat Odaları ile birlikte çalıştık. Birçok güzel hizmeti gerçekleştirdik. Bundan sonra da çalışmalarımıza aynı hızla devam etmek istiyoruz" dedi.

Gerçekleştirdikleri çalışmalar ile geçtiğimiz seçimde bin 230 olan Konya Şubesi üye sayısını bin 554‘e çıkardıklarını anlatan Başkanımız Özkan TAŞPINAR, üye artışların artmaya devam ettiğini aktardı. Ziraat mühendislerinin iş imkânlarının giderek arttığına da dikkat çeken Başkanımız TAŞPINAR, şunları söyledi: "Bundan 25-30 yıl önce Ziraat Mühendisliği nasıl önemli bir meslekse birkaç yıl sonra yine eski önemine kavuşacaktır. Çünkü dünyada gıda sorunu giderek artıyor. Ürünlerde yaşanan bir hastalık dünyada krize neden olabiliyor. Şu anda dünyanın nüfusu 7 milyar. Tahminlere göre 40 yıl sonra dünya nüfusunun 10 milyonu bulması bekleniyor. Diğer yandan topraklar sürekli olarak yok oluyor. Var olan tarım toprakları da yok ediliyor. Dolayısıyla insanlar gelecekte gıda sıkıntısı riskiyle karşı karşıya kalacak. Bu durum ise Ziraat Mühendislerinin önünü açmaya başladı. Şu anda birçok işletme Ziraat Mühendisi bulmakta zorluk çekiyor."

Konya‘da geçmişten gelen güçlü bir tarımsal faaliyetin olduğuna dikkat çeken Başkanımız Özkan TAŞPINAR, bu tarımsal gücün verimli bir şekilde kullanılması için de Ziraat Mühendisleriyle birlikte faaliyet yürüttüklerini ve Ziraat Mühendislerini Çiftçilerle buluşturduklarını aktardı.

Okunma Sayısı: 377
Fotoğraf Galerisi