MESLEĞİMİZE, HALKIMIZA VE ÜLKEMİZE SAHİP ÇIKIYORUZ

MESLEĞİMİZE, HALKIMIZA VE ÜLKEMİZE SAHİP ÇIKIYORUZ
ADANA
20.09.2012

19 Eylül Mühendis, Mimar ve Şehir Plancılar Dayanışma Gününde bir araya gelen mühendisler sorunlarını tartıştı

 

 

TMMOB‘ye bağlı Odaların Yönetim Kurulları ve üyeleri, 19 Eylül Mühendis, Mimar ve Şehir Plancıları Dayanışma Günü‘nde bir araya gelerek ülkenin, kentin ve mesleklerinin sorunlarını tartıştı.

Ziraat Mühendisleri Odası Adana Şubesi‘ndeki toplantının açılışında konuşan TMMOB Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Bahattin Şahin, TMMOB‘nin Ankara‘da temeli atılan öğrenci evi hakkında bilgi verdi. Şahin, 320 öğrenci kapasiteli öğrenci evinin bir yıl içerisinde bitirileceğini, biri 500 kişilik 3 ayrı toplantı salonunun da bulunduğu öğrenci evinden tüm meslektaşların çocukları ile yakınlarının yararlanacağını söyledi.

Adana İl Koordinasyon Kurulu (İKK) Sekreteri Nazım Biçer, son 2 yıldır 19 Eylül‘ün Mühendislerin Dayanışma Günü olarak kutlandığını anımsatarak, "Gerek mesleğimizin ve meslek alanlarımızın, gerekse ülkemizin ve halkımızın içinde bulunduğu durum bizleri kutlama yapmaktan alıkoymaktadır. Emekten ve insandan yana olan her şey bugün bu ülkede emperyalizmin, piyasacılığın ve gericiliğin ablukası altındadır. Bu nedenle "TMMOB Mühendis, Mimar ve Şehir Plancıları Dayanışma Günü"nü "Mesleğimize, Halkımıza ve Ülkemize Sahip Çıkıyoruz" sloganı ile ülkenin dört bir yanında sokaklara taşımış bulunuyoruz." dedi. 

Toplantı sonrası Şubemiz lokalinde, 19 Eylül "Mühendis, Mimar ve Şehir Plancıları Dayanışma Günü" nedeniyle verilen kokteyle TMMOB Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Bahattin Şahin, İKK Sekreteri Nazım Biçer, Şube Başkanımız Şahin Yeter, İnşaat Mühendisleri Odası Adana Şube Başkanı Abdullah Bakır, Harita Mühendisleri Odası Adana Şube Başkanı Hasan Zengin, Jeoloji Mühendisleri Odası Adana Şube Başkanı Mehmet Tatar, Şehir Plancılar Odası Adana Şube Başkanı Ulaş Çetinkaya, Maden Mühendisleri Odası Adana Şube Başkanı Sabahattin Sakatoğlu, Meteoroloji Mühendisleri Odası Temsilcisi Hatice Özkan Sarıoğuz, eski oda başkanları, yöneticiler ile çok sayıda mühendis katıldı.

Okunma Sayısı: 612
Fotoğraf Galerisi