MESLEĞİMİZE YAPILAN SALDIRIYI KINIYORUZ!..

MESLEĞİMİZE YAPILAN SALDIRIYI KINIYORUZ!..
MERKEZ
06.06.2012

Ordu Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlık Şube Müdürlüğü`nde görevli üyemiz Ziraat Mühendisi Havva AKPINAR ...

 

 

Ordu Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlık Şube Müdürlüğü`nde görevli üyemiz Ziraat Mühendisi Havva AKPINAR‘ın, 5996 Sayılı yasa kapsamında gerçekleştirdiği bitki koruma ürünleri satan işyerlerinde yaptığı denetim sırasında, işyeri sahipleri tarafından saldırıya uğradığını öğrenmiş bulunuyoruz.

Söz konusu meslektaşımız, bayilik izin belgesi olmayan bir işyerinde zirai ilaç satıldığı yolunda alınan duyum üzerine Ordu İl Müdürlüğü`nce görevlendirilmiştir ve görevi gereği yaptığı denetleme sırasında, bayilik izni bulunmayan işyerindeki ilaçları muhafaza altına almak istemiş buna karşı konulunca, yetkisi gereği olayı tutanağa bağlamaya çalıştığı sırada işyeri sahipleri tarafından darp edilmiştir.

Öncelikle şunu belirtmek isteriz ki meslektaşlarımızın iş güvenliği ve sosyal güvenliğinin sağlanması, demokratik hak ve özgürlükler ile meslek onurunun korunması, ODA`mızın temel amaçları içerisindedir.

Bu sorumluluklar içerisinde etkinliliğini sürdüren ODA`mız, mesleğe ve meslektaşlara yapılan her türlü sözel ve fiziksel saldırının karşısındadır ve bu tip eylemlerin cezasız kalmaması için gerekeni yapma kararlılığındadır.

Ordu Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü`nün olayın sorumluları hakkında yasal işlem başlattığını öğrenmekle beraber ODA olarak, konunun takipçisi olacağımızı ve bireysel olarak dava açmak isteyen mağdur meslektaşlarımıza gerekli yasal desteği vereceğimizi kamuoyu ile paylaşmakta yarar görüyoruz. 

Okunma Sayısı: 1633
Fotoğraf Galerisi