MEVKA KALKINMA KURULU TOPLANTISI

MEVKA KALKINMA KURULU TOPLANTISI
KONYA
13.06.2014

MEVKA'nın 12. dönem Kalkınma Kurulu Toplantısı'na katılan Konya Şube Başkanımız Celil ÇALIŞ, BDUTAE`de bulunan"Kuraklık Test Merkezi" nin, "Kuraklık İzleme Merkezi" ne dönüştürülmesi için öneride bulundu.

 

 

MEVKA‘nın 12. dönem Kalkınma Kurulu Toplantısı yapıldı. Toplantıya Konya Valisi Sayın Muammer EROL, Kalkınma Bakanlığı Temsilcileri, Konya İl Emniyet Müdürü, Teknokent Yönetim Kurulu Başkanı ODA mız Üyesi Prof. Dr. Bayram SADE ve  ZMO Konya Şube Başkanımız Celil ÇALIŞ katıldı.

Kalkınma Kurulu Toplantısı‘nda 2013 yılı değerlendirmesi ve 2014 yılı için Yönetim Kurulu‘nun gündeme alması için görüş ve öneriler dinlendi.

Toplantıda söz alan Konya Şube Başkanımız Celil ÇALIŞ, Bahri Dağdaş Uluslararası Tarımsal Araştırma Enstitüsü‘nde 2010 yılında Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Sayın Mehdi EKER tarafından açılan "Kuraklık Test Merkezi"nin ilgili diğer Bakanlıklarla birlikte "Kuraklık İzleme Merkezi"ne dönüştürülmesi gerektiğine dikkat çekerek, tüm Türkiye‘nin kuraklık iklim değişikliğinin buradan izlenmesi, hatta ticari, kültürel ve ekonomik ilişki içerisinde olduğumuz ülkelerin de faydalanabileceği kapsamlı bir "Kuraklık İzleme Merkezi" için MEVKA‘nın gündem oluşturmasını önerdi.

Konya Şube Başkanımız Celil ÇALIŞ‘ın konuşması sonrasında önerisi oylanarak Konya Bahri Dağdaş Uluslararası Tarımsal Araştırma Enstitüsü‘nünde bulunan "Kuraklık Test Merkezi"nin, "Kuraklık İzleme Merkezi"ne dönüştürülmesi için gündem oluşturulması Yönetim Kurulunca görüşülmek üzere kabul edildi.

Okunma Sayısı: 135
Fotoğraf Galerisi