MEVSİMLİK TARIM İŞÇİLERİ ZİYARETİ

MEVSİMLİK TARIM İŞÇİLERİ ZİYARETİ
BURSA
13.08.2012

Yenişehir İlçesi Çardak Köyü `mevsimlik tarım işçileri` çadır kampı ziyaret edildi

 

 

Bursa Tabip Odası‘nın öncülüğünde 9 Ağustos 2012 tarihinde, Bursa‘ya "mevsimlik tarım işçisi" olarak gelen işçilerin kaldığı Yenişehir İlçesi Çardak Köyü yakınındaki çadır kamp alanı ,TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası Bursa Şubemiz ve Bursa Eczacı Odası‘nın da katılımlarıyla ziyaret edildi.

Bursa Tabip Odası‘nın, iki yıl önce Temmuz ve Eylül 2010‘da gerçekleştirdiği ziyaretlerle Yenişehir‘e bağlı Çardak Köyü yakınındaki mevsimlik tarım işçilerinin çadır kamplarındaki olumsuzlukları gözler önüne serilmiş ve öneriler kamuoyu ile paylaşmıştı.

Yapılan ziyaret neticesinde, İnsan Hakları Evrensel Bildirisinde en temel insan haklarından sayılan beslenme, barınma, eğitim ve sağlık konularının bu alanda yaşayanlar için iki yıl öncesinde olduğu şekilde devam ettiği görülmüştür. Çalışmak amacıyla çeşitli illerden gelen mevsimlik tarım işçilerinin sağlıksız yaşam koşullarında herhangi bir iyileşme olmadığına dikkat çekmek ve kamuoyu ile paylaşmak amacıyla gözlem ve izlenimlerde bulunmak amacıyla ziyaret gerçekleştirildi. Ziyarette bulunan heyette Şubemiz adına II. Başkanımız Orhan SARIBAL yer aldı.

Heyet izlenim ve gözlemlerini kamuoyu ile paylaşmak amacıyla 15 Ağustos 2012 tarihinde basın toplantısı düzenleyecek. 

Okunma Sayısı: 634
Fotoğraf Galerisi