MÜHENDİSLER ÖĞRENCİLERLE BULUŞTU

MÜHENDİSLER ÖĞRENCİLERLE BULUŞTU
ADANA
05.04.2013

"Mühendisler Öğrencilerle Buluşuyor" paneli 4 Nisan 2013 Perşembe günü İ. Akif Kansu Toplantı Salonu'nda düzenlendi.

 

 

Ziraat Mühendisleri Odası Adana Şubesi Öğrenci Kolu`nun düzenlediği "Mühendisler Öğrencilerle Buluşuyor" paneli 4 Nisan 2013 Perşembe günü Çukurova Üniversitesi İ. Akif Kansu Toplantı Salonu`nda düzenlendi.

Panelin açılış konuşmasını yapan Şube Başkanımız Şahin YETER;  Adana ZMO öğrenci kolunun çalışmalarından biri olan bu panelde tekrar üniversite öğrencileriyle birlikte olmaktan mutluluk duyduğunu belirtti. Panelin farklı sektörlerde çalışan ziraat mühendisleri ile geleceğin ziraat mühendisleri olan öğrencileri bir araya getirdiğine işaret eden YETER,  öğrencilere konuşmacıların deneyimlerinden yararlanmaları önerisinde bulundu. YETER, "Ziraat mühendisliği mesleği kolay bir meslek değil. Bu meslekte çalışmak için önce işinizi sevmeli ve dört elle sarılıp karşınıza çıkan engelleri aşarak bu mesleği yapmalısınız" dedi.

Panele kamu sektörü adına katılan Şube II. Başkanımız Ayten Dolançay, çalıştığı kurum olan Doğu Akdeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü`nü öğrencilere anlattı. Tarımsal Araştırma Enstitüleri`nden yola çıkarak kamu sektöründe ziraat mühendislerinin çalışma alanları hakkında bilgiler verdi. Tarımsal Araştırma Enstitüsü`nde çalışmak için sadece lisans mezunu olmanın yeterli olmadığını belirten Dolançay, yüksek lisansa devam edilesi ve ALES ile ÜDS sınavlarında başarılı olunması gerektiğini söyledi. Dolançay, Tarımsal Araştırma Enstitüleri`nde yüksek oranda arazi ve saha çalışmaları yaptıklarını belirterek, yaptıkları işin zor ve meşakkatli olduğunu ancak gerçek bir ziraat mühendisinin bu zorluklardan yılmadan işini yaparak mutlu olabileceğini ifade etti.

Özel sektör adına panele katılan Hüseyin Aksoy,  özel sektörde çalışmak isteyen öğrencilere mutlaka donanımlı olmalarını, bunun yanında sadece donanımın yetmediğini, ziraat mühendislerinin kendilerini sosyal olarak da geliştirmesi gerektiğini belirtti. Ziraat Mühendisleri`nin büyük özverilerle çalıştığını ifade eden Aksoy, "Sahada tespit edilen zararlı bayram tatili, hafta sonu tatili bilmiyor. Bu durumun farkında olan meslektaşlarım büyük özverilerle çalışmaktadır" dedi.    

Akademisyen olarak panele katılan Araştırma Görevlisi Burhan Özalp konuşmasının ilk bölümünde akademide çalışmak isteyen öğrencilerin yapması gerekenleri ve izlemesi gereken yolları anlattı. Üniversitelerdeki araştırma görevlilerinin yaptıkları çalışmaları ve görevlerini anlatan Özalp konuşmasının ikinci bölümünde ise sürdürülebilirlik kavramına değindi. Üniversite öğrencilerinin öncelikle neyi hedeflediklerine karar vermesi gerektiğini söyleyen Özalp, "Neyi çok severseniz ona emek verirsiniz" dedi. Özalp öğrencilere akademide hoca olsalar bile kendilerini geliştirmeleri gerektiğini, sürdürülebilir bir başarı için bunun önemli olduğunu vurguladı.

Panelde söz alan Ziraat Mühendisleri Odası Adana Şubesi Öğrenci Temsilcisi Mustafa Karacan, ZMO Öğrenci Kolu`nun amacı hakkında bilgi verdi. Karacan "ZMO öğrenci kolunun amacı; öğrenciler ile Ziraat Mühendisleri arasında bir bağ kurmak, öğrenciler arasında meslektaş bilincini geliştirmek, aktif çalışan Ziraat Mühendisleri ile öğrenciler arasında güzel bir iletişim sağlamaktır. Bunun yanı sıra oda, Ziraat Mühendisliği öğrencilerinin haklarını korumak, onlara meslekleri yolunda yol gösterici olmak ve olası sorunlarının çözüm arayışına yardım etmek amacındadır" dedi.

Panelin soru cevap kısmında öğrenciler sektörler hakkında merak ettikleri soruları konuşmacılara yönelttiler. Sohbet havasında devam eden soru cevap kısmından sonra öğrencilerin konuşmacılara teşekkür etmesiyle panel son buldu.

 

Okunma Sayısı: 454
Fotoğraf Galerisi