NALLIHAN`DA KİRAZ BAHÇESİNE ZİYARET

NALLIHAN`DA KİRAZ BAHÇESİNE ZİYARET
MERKEZ
08.06.2015

ODA`mızın katkılarıyla tesis edilen Kiraz Bahçesi`ni ziyaret ederek, bakımlarını gerçekleştirdik.

 

 

Ankara‘nın tarım potansiyeli yüksek ilçelerinden biri olan Nallıhan‘a bağlı Beydili Köyüne geçtiğimiz yıl ODA‘mız tarafından sağlanan 200 adet kiraz fidanıyla kurulan Kiraz Bahçesi 6 Haziran 2015 Cumartesi günü ziyaret edildi. 

Kiraz bahçesinde yaptığımız kontroller sonucunda, Kiraz Sineği (Rhagoletis Cerasi), Kiraz Siyah Yaprak Biti (Myzus cerasi) ve kısmi demir noksanlığı saptandı. Üreticimiz bu konuda bilgilendirildi ve bunlarla ilgili ilaç ve gübre yardımı gerçekleştirildi. Ayrıca önümüzdeki yıl içinde Monilya (Mumya) Hastalığı‘na (Monilia laxa)  karşı (çiçek döneminde kullanılmak üzere) ilaç yardımı yapıldı. 

Ziyarete ODA Başkanımız Özden GÜNGÖR, II. Başkan Prof. Dr. Melahat Avcı BİRSİN, Yönetim Kurulu üyelerimiz Prof. Dr. Bülent GÜLÇUBUK, Vuslat BEKTAŞ, Mehtap ERCAN BİLGİN,  Denetleme Kurulu Üyemiz Ali ŞENAY, AÜZF Bitki Koruma Bölümünden Prof. Dr. Selma ÜLGENTÜRK ve Genel Sekreter Yardımcımız Bülent TORUNBALCI katıldı. 

Köyde Muhtar, Beydili Köyü Dernek Başkanı Mustafa ORHAN ve üreticilerle yapılan görüş alışverişi sırasında köyün genel sorunları ve kiraz üretimi konuları konuşuldu. 

Ziyarette, bahçenin ilaç ihtiyacı karşılanarak, kiraz fidanları ve diğer meyve ağaçlarının bakımları gerçekleştirildi.

Okunma Sayısı: 146
Fotoğraf Galerisi