NİLÜFER ÇAYI TEMİZ AKSIN

NİLÜFER ÇAYI TEMİZ AKSIN
BURSA
24.08.2012

Mudanya Çayönü Köyünde Nilüfer Çayıyla ilgili Halkı Bilgilendirme Toplantısı Düzenlendi.

 

 

Bursa‘nın Mudanya İlçesi‘ne bağlı Çayırönü Köyü‘nde çayın sanayi kuruluşlarının kimyasal atıklar ile kirletilmesine karşı 22 Ağustos 2012 günü Halkı Bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Düzenlenen toplantıya konuşmacı olarak TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası Bursa Şube Başkanı Doç. Dr. Ertuğrul AKSOY, TMMOB Kimya Mühendisleri Odası Bursa Şube Başkanı Ali ULUŞAHİN, Doğa-Der Başkanı Murat DEMİR, Bursa Tabip Odası Üyesi Dr. Şeref TUZCU ve Bursa Barosu Yönetim Kurulu Üyesi Av. Eralp ATABEK ile birlikte Mudanya Ziraat Odası Başkanları ve Halkevleri yöneticileri katıldı.

Toplantıda Şube Başkanımız Doç. Dr. Ertuğrul AKSOY; kimyasallar ile kirletilmiş suyun tarım topraklarına ve bu topraklarda yetiştirilen ürünlere etkisinin olduğu belirterek, Bursa halkının bu ovalarda yetişen tarım ürünleri ile beslendiğini dile getirdi. Nilüfer çayındaki bu kirliliğin sadece çevredeki köylülerin değil tüm Bursa halkının sağlıklı beslenme hakkını tehdit ettiğini söyledi.

Çevredeki köylerden de katılımın sağlandığı toplantıda söz alan köylüler, bölgedeki 52 köyü teker teker gezeceklerini, merkez köyler ile çevre köylerin de katılımıyla bilgilendirme toplantılarını yaygınlaştıracaklarını ve mücadeleyi sürdüreceklerini söylediler.

Konu ile ilgili imza kampanyası düzenleyen köylüler, yaşam alanlarının yok olmasına izin vermeyeceklerini belirterek, Nilüfer Çayı‘na sahip çıkacaklarını kaydettiler.

 

Okunma Sayısı: 1102
Fotoğraf Galerisi