`NİLÜFER ÇAYI TEMİZ AKSIN` PLATFORMU BİLGİLENDİRME TOPLANTISI KUMLUKALAN KÖYÜ`NDE YAPILDI

`NİLÜFER ÇAYI TEMİZ AKSIN` PLATFORMU BİLGİLENDİRME TOPLANTISI KUMLUKALAN KÖYÜ`NDE YAPILDI
BURSA
21.09.2012

‘Nilüfer Çayı Temiz Aksın Platformu‘ halkı bilgilendirme toplantılarına 19 Eylül 2012 Çarşamba günü Gürsu İlçesi Kumlukalan Köyü‘nde devam edildi.

 

 

Gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısına ‘Nilüfer Çayı Temiz Aksın‘ kampanyasına destek veren ve Nilüfer Çayı Temiz Aksın Platformu bileşeni olan oda, kurum, dernek temsilcileri, köy muhtarları ve köylüler katılarak katılımcıları bilgilendirerek, desteklerinin devam edeceğini belirten konuşmalar gerçekleştirdi.

Ayrıca toplantıya kampanyanın başladığı Karacabey İlçesi Çayönü köyünden çoğunluğu kadınlardan oluşan köylüler katıldı ve Nilüfer Çayı‘nın temiz akması için mücadeleye devam edeceklerini ve Bursa‘da yaşayan herkesten destek beklediklerini ilettiler. Toplantıda, katılımcı Kumlukalan köylüleri de kirlilikle ilgili yaşadıklarını ve desteklerini aktaran konuşmalar yaptı.

Toplantıda Şube Başkanımız Doç. Dr. Ertuğrul AKSOY akademik ve Odamızın görüşlerini paylaşarak, Nilüfer Çayı ve Deliçay‘ dan yapılan tarımsal sulama sonucu toprakta oluşan kirlilik ile ilgili olumsuzlukları anlatan bir konuşma  yaptı. Toplantıya ayrıca Şube II. Başkanımız Orhan SARIBAL ve üyelerimiz katıldı.

Okunma Sayısı: 938
Fotoğraf Galerisi