`NİLÜFER ÇAYI TEMİZ AKSIN` YÜRÜYÜŞ VE BASIN AÇIKLAMASI GERÇEKLEŞTİ

`NİLÜFER ÇAYI TEMİZ AKSIN` YÜRÜYÜŞ VE BASIN AÇIKLAMASI GERÇEKLEŞTİ
BURSA
28.11.2012

Bileşeni olduğumuz `Nilüfer Çayı Temiz Aksın Platformu`nun düzenlediği yürüyüşe Şube Yönetim Kurulu üyelerimiz, ZMO Genç Bursa Temsilciliği ve birçok üyemiz destek verdi.

 

 

Bursa Ovasını 203 km. dolaşan Nilüfer Çayı‘nın kirliliğini 25 Kasım 2012 günü Nilüfer Çayı Temiz Aksın‘‘ demek için Bursa Setbaşı‘nda toplanarak Kent Müzesi önüne yürüdü. Yürüyüşün sonlandığı Kent Müzesi önünde basın açıklaması yapıldı.

Köylülerden ve Bursa‘da yaşayan vatandaşlardan oluşan yüzlerce kişi Nilüfer Çayı‘nın kirletilmesini istemediklerini ve kirletenleri durduracaklarını belirten dövizler ve sloganlarla kamuoyuna duyurdular. kent Müzesi önünde gerçekleşen basın açıklamasını Karacabey Çayönü Köyü‘nden Gülhan GÜNDOĞAN okudu.

Daha sonra; kampanyaya destek veren CHP Bursa Milletvekili İlhan DEMİRÖZ, Nilüfer İlçesi Belediye Başkanı Mustafa BOZBEY, Bursa Ziraat Odaları İKK ve Gemlik Ziraat Odası Başkanı Ali ÇELİK ve TMMOB Kimya Mühendisleri Odası Bursa Şube Başkanı Ali ULUŞAHİN süreci değerlendiren konuşmalar gerçekleştirdiler. Etkinliğe Platform üyesi olan ve destek veren demokratik kitle örgütleri, kurum, kuruluş, parti ve dernek yöneticisi ile üyeleri destek verdi.

Yürüyüşe; Şubemiz adına sürecin başından beri destek veren Şube Başkanımız Doç. Dr. Ertuğrul AKSOY, II. Başkanımız Orhan SARIBAL, Şube Yönetim Kurulu üyelerimiz Dr. Barış Bülent AŞIK ve Faik Ramazan AKYÜZ, Bursa ZMO Genç Temsilcisi Ulaş  UYSAL ve öğrenci üyelerimiz ile birçok üyemiz katıldı.

Okunma Sayısı: 713
Fotoğraf Galerisi