ODA BAŞKANLARI İLE TOPLANTI

ODA BAŞKANLARI İLE TOPLANTI
MERKEZ
14.11.2014

Orman Mühendisleri Odası Genel Merkezi’nde kamu ihale mevzuatında değişiklik yapılmasına yönelik olarak Orman, Ziraat ve Kimya Mühendisleri ile Peyzaj Mimarları Odası Genel Başkanlarının katılımlarıyla değerlendirme toplantısı yapıldı.

 

Orman Mühendisleri Odası Genel Merkezi`nde kamu ihale mevzuatında değişiklik yapılmasına yönelik olarak Orman, Ziraat ve Kimya Mühendisleri ile Peyzaj Mimarları Odası Genel Başkanlarının katılımlarıyla  değerlendirme  toplantısı yapıldı.

Yapılan toplantıya; Oda Genel Başkanımız  Özden GÜNGÖR, Kimya Mühendisleri Odası Genel Başkanı Ali UĞURLU, Peyzaj Mimarları Odası Genel Başkanı Ayşegül ORUÇKAPTAN ile Orman Mühendisleri Odası Genel Başkanı Ali KÜÇÜKAYDIN ve AR-GE merkezi Başkanı Eşref GİRGİN`in katılımları ile 13.Kasım.2014 günü Saat:14.00 de, Orman Mühendisleri Odası Genel Merkezi‘nde yapılan toplantıda aşağıdaki kararlar alınmıştır. Buna göre;

1) 4734 sayılı Kanunun 48 inci maddesine göre; yaklaşık maliyeti 13 üncü maddenin (b) bendinin (2) numaralı alt bendinde hizmet alımları için öngörülen üst limit tutarının dört katının altında kalan danışmanlık hizmetlerinin hizmet alımı usulüyle yapılacak ihalelerde de, hizmet alımı ihalesinde olduğu gibi iş deneyim belgesi aranmaması yönünde, Hizmet Alımı İhaleleri Uygulama Yönetmeliğinin 29 uncu maddesinde değişiklik yapılması için Kamu İhale Kurumuna önerilmelidir.

2) Yapım hizmetleri ihalelerinde olduğu  gibi; hizmet ve danışmanlık hizmet alımı ihalelerinde de mühendislik/mimarlık lisans diplomalarının benzer iş olarak değerlendirilebilmesi için, 4734 sayılı Kanunun 62/1(h) maddesinde değişiklik yapılması için TBMM de partiler, komisyonlar ve milletvekilleri nezdinde gerekli girişimlerin yapılmalıdır.

Önerilen bu mevzuat değişikliklerinin gerçekleşmesi halinde;

a) Yönetmeliğin 29. maddesinde yapılacak değişiklik ile 4734 sayılı Kanunun 48 inci maddesine göre; yaklaşık maliyeti 13 üncü maddenin (b) bendinin (2) numaralı alt bendinde hizmet alımları için öngörülen üst limit tutarının dört katının altında kalan danışmanlık hizmetlerinin hizmet alımı ihalelerinde de iş deneyim belgesi aranmayabilecektir.

b) Kanunun 62/1(h) maddesinde yapılacak değişiklik ile yapım hizmetleri ihalelerinde olduğu gibi; danışmanlık ve hizmet alımı ihalelerinde de, iş deneyim belgesi bulunmayan yeni mezun mühendis/mimarlar ile kamudan emekli olmuş  mühendis/mimarların diplomaları 15 yıllık süre için, iş deneyim belgesi bağlamında benzer iş olarak değerlendirilecektir.

Böylece, Odaların yaklaşık %90`nını doğrudan ilgilendiren, katılımcığı artırarak serbest rekabeti geliştiren ve yeni istihdam yaratan yeni düzenlemeler devreye girmiş olacaktır.

Odamız her zamanki gibi, mesleğimiz ve meslektaşlarımızın yararına  olan işlerde hukuki çabalarını sürdürmeye devam edecektir.

Meslek kamuoyumuza saygıyla duyurulur. 14.Kasım.2014

 

Okunma Sayısı: 42
Fotoğraf Galerisi