ODALARDAN ORTAK TEPKİ - HÜRRİYET ANKARA

MERKEZ
14.08.2015
 

Atatürk Orman Çiftliği`nde Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı`nın iptal edilmesinin ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek`in odalarla halkı karşı karşıya getirmek istediğini savunan meslek odaları, siyasi parti ve sivil toplum örgütleri ortak basın toplantısı gerçekleştirdi.

Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, Melih Gökçek`in Ankara Bulvarı`na ilişkin kapatma kararını şöyle değerlendirdi:

‘22 MİLYARLIK İSRAF`

"Sadece Ankara Bulvarı değil bütün planlar iptal edildi. Ankara Bulvarı`nı değil, AOÇ planı içerisindeki tüm yolları, Ankapark`ı ve kaçak sarayı da kapatmalı. Büyükşehir Belediyesi`nin meclis kararı AOÇ alanlarındaki her şeyin iptal edildiğini kabul ediyor. AOÇ`de hukuksuz ve bilim dışı yapılan planlamanın sonucu yaklaşık 22 milyar TL israf edilmiştir. 22 milyar TL`ye yaklaşık 392 kilometre Ankaray, 152 kilometre metro yapılabilirdi. Aklı selim bir yönetici, bu bütçeyle Ankara`nın altını demir ağlarla örebilirdi. Büyükşehir Belediyesi`nin meclis kararında bir reklam ayrıntısı var. Halkın bütçesini billboard, reklam, ilan ve televizyona harcayacak."

‘YARGIYA GÖZDAĞI`

Mimarlar Odası Ankara Şube 2. Başkanı Ali Atakan, "Melih Gökçek`in başkanlığı döneminde tüm meydanlar, yollar, yeşil alanlar hançerlenmiştir. Zeytinyağı gibi üste çıkmaya çalışıyor. Her şey apaçık ortada" dedi. CHP Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi, "Mahkeme Kararlarını bile Ankara halkına eziyet haline getiren Melih Gökçek, yine Ankaralıyı kandırmaya çalışıyor" diye konuştu. Kimya Mühendisleri Odası Ankara Şube başkanı Erkin Etike, "Belediye Başkanı, Ankara Bulvarı`nı kapatmak eylemi ile artık halka, odalara özellikle de yargıya şantaj yapmaya başlamıştır. Bunun anlamı yargıya gözdağı vermektir" dedi.

Okunma Sayısı: 65