ODAMIZ 46. DÖNEM OLAĞAN GENEL KURULU VE SEÇİMİ

ODAMIZ 46. DÖNEM OLAĞAN GENEL KURULU VE SEÇİMİ
BURSA
14.03.2018
 

TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası`nın 46. Dönem Olağan Genel Kurulu, 10 Mart 2018 tarihinde TMMOB İnşaat Mühendisleri ODA`sında yapıldı. Açılışın ardından verilen önerge ile Divan Başkanlığı`na Prof. Dr. Cemal TALUĞ,  Başkan Yardımcılıklarına Bahar Bağdat KELEŞ ve Mehtap Ercan BİLGEN, yazman üyeliklere Ali AKTÜRK, Baha YANARCA, Melek Derya NİTELİK ve Musa TOROS oybirliği ile seçildi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı`nın okunmasının ardından açılış konuşmalarına geçildi.

Genel Kurul, konuk konuşmalarıyla devam etti. Bu kapsamda; CHP Bursa Milletvekili Orhan SARIBAL, CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay SINDIR, TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Emin KORAMAZ, İyi Parti Sosyal Politikalardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ahmet  Ersagun YÜCEL, TMMOB Kimya Mühendisleri Odası Genel Başkanı Dr. Ali UĞURLU ve Türkiye Sulama Kooperatifleri Merkez Birliği Genel Başkanı Halis UYSAL söz alarak tarım ve ülke gündemine ilişkin görüşlerini açıkladılar.

Daha sonra Divan Başkanlığı`na verilen tekliflerle, Oy Sayım Komisyonu, Anıtkabir Temsil Heyeti, Bütçe Komisyonu ve Sonuç Bildirgesi Komisyonu oluşturuldu. Çalışma Raporu Murat ASLAN, Mali Rapor Hamdi ARPA, Denetleme Kurulu Raporu da Ali İhsan İLHAN tarafından Genel Kurul‘un bilgisine sunuldu. Tüm raporlar oybirliğiyle kabul edildi.

Genel Kurul devam ederken, Genel Kurul`u temsilen Gaziantep Şube Başkanımız Kenan SEÇKİN başkanlığındaki heyet, Anıtkabir`i ziyaret ederek, Büyük Önder Atatürk`ün huzurunda saygı duruşunda bulundu.

Genel Kurulumuzda, söz alan Genel Kurul delegeleri görüş ve önerilerini dile getirdi.

ODA yönetim organları için "Çağdaş Ziraat Mühendisleri Grubu" ile bağımsız aday Ali MUTLU aday oldu. ODA organları aday listelerinin duyurulmasının ardından, sonuç bildirgesi okundu. Sonuç bildirgesinin  oybirliği ile kabulünün ardından, Divan Başkanı tarafından Genel Kurul`un ilk günü sonlandırıldı.

Genel Kurul, 11 Mart 2018 tarihinde ODA lokalinde yapılan seçimlerle tamamlandı.

Resmi olmayan sonuçlara göre, 46. Dönem ZMO kurulları  şöyle belirlendi:

Yönetim Kurulu asıl üyeleri; Özden GÜNGÖR, Prof.Dr. Cem ÖZKAN, Hamdi ARPA, Caner AKSAL, Murat ASLAN, Züleyha KAHRAMAN, Prof. Dr. İlhami BAYRAMİN.

Yönetim Kurulu yedek üyeler; Nevzat ÖZER, Mehtap ERCAN BİLGEN, Hatice ÜNAL, Yener ATASEVEN, Muhammet TEMEL, Fatma Meltem BÜYÜKYAVUZ, Berivan ALKAŞ.

Denetleme Kurulu asıl üyeler; Sefa APAYDIN, Ali ŞENAY, Ali İhsan İLHAN.

Denetleme Kurulu yedek üyeler; Ömer Azmi CANGÜLOĞLU, Erol KARARKURT, Tamer BAYTIN.

Onur Kurulu asıl üyeleri; Vahap TUNCER, Şihat ŞENGAL, Mehmet GEYİK, Murat DEMİR, Özer ÜLKER.

TMMOB Yönetim Kurulu üyesi: Baki Remzi SUİÇMEZ.

TMMOB Yüksek Onur Kurulu üyesi: Hicri NALBANT.

TMMOB Denetleme Kurulu üyesi: Mehmet Nuri HATİÇOĞLU.

Odamız 46. Dönem Olağan Genel Kurulu`na Şube Başkanımız Doç. Dr. Erkan YASLIOĞLU, Şube Yönetim Kurulu üyelerimiz ve delegelerimiz katıldılar. 

Okunma Sayısı: 291
Fotoğraf Galerisi