ÖĞRENCİLER KONUŞUYOR! AÇLIK, GIDA HAKKI, GIDA GÜVENLİĞİ

ÖĞRENCİLER KONUŞUYOR! AÇLIK, GIDA HAKKI, GIDA GÜVENLİĞİ
İSTANBUL
17.10.2011

TMMOB Ziraat, Gıda ve Kimya Mühendisleri Odası İstanbul birimlerimiz tarafından 15 Ekim 2011 tarihinde Dünya Gıda Günü kapsamında "Öğrenciler Konuşuyor! Açlık, Gıda Hakkı, Gıda Güvenliği" Panel-Forum`u düzenlendi.

 

TMMOB Ziraat, Gıda ve Kimya Mühendisleri Odası İstanbul birimlerimizce Barış Manço Kültür Merkezi‘nde yapılan Panel-Forum, Ziraat Mühendisleri Odası İstanbul Şube II. Başkanımız Yıldırım DERYA ile Kimya Mühendisleri Odası İstanbul Şube Başkanı Haşmet CAMCI‘nın açılış konuşmaları ile başladı.

Yıldız Teknik Üniversitesi Kimya Mühendisliği Bölümü öğrencisi Pınar ALKAN‘ın yöneticiliğini yaptığı panelin konuşmacıları İstanbul Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Araştırma Görevlisi Zafer CEYLAN, İstanbul Teknik Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü öğrencisi Merve GÜVEN ve Boğaziçi Üniversitesi Kimya Mühendisliği Bölümü öğrencisi Nilay AKTAŞ oldu.

Panelde, kapitalizmin gıdaya ulaşım konusunda insanlar arasında ayrımcı bir sistem oluşturduğu, bu çerçevede yaygınlaşan sömürü mekanizmasının gelişmiş ülkelerin refahı için kullanıldığı, açlığın GDO taraftarlarının bahsettiği üzere üretim yetersizliğinden değil üretilenin adil paylaşılmamasından kaynaklandığı, gıdaya erişimin temel bir insan hakkı olduğu, bu noktada gıda egemenliğinin önemi ve açlığın yok edilmesi konusunda yapılması gerekenler öğrenci üyelerimiz tarafından aktarıldı.

Forum bölümünde ise konu ile ilgili olarak öğrenci arkadaşlarımız ile meslektaşlarımız düşüncelerini açıkça paylaşma olanağı buldu.

Okunma Sayısı: 1016
Fotoğraf Galerisi