ÖLDÜRÜLÜŞÜNÜN 32. YILINDA AKIN ÖZDEMİR ANILDI

ÖLDÜRÜLÜŞÜNÜN 32. YILINDA AKIN ÖZDEMİR ANILDI
ADANA
20.12.2010

Ziraat Mühendisleri Odası Adana Şubesi Kurucu Başkanı Akın ÖZDEMİR katledilişinin 32. yıldönümünde, çeşitli etkinliklerle anıldı.

 

Akın ÖZDEMİR‘in anısına Ziraat Mühendisleri Odası Adana Şubemizce "HES‘ler ve Çevresel Etkileri" konulu panel düzenlendi. Şubemiz toplantı salonunda düzenlenen etkinliğin açılış konuşmasını yapan Şube Başkanımız Şahin YETER, ÖZDEMİR‘in hayattayken dile getirdiği sorunlardan örnekler vererek, ÖZDEMİR‘in öngörülerinin gerçekleştiğini anlattı. YETER, "Akın ÖZDEMİR‘in 42 yıl önce gördükleri bugün hala geçerliyse onu anmak boynumuzun borcudur. Kapitalizm, emperyalizm o zaman tek tek öldürüyordu. Şimdi yaşam alanlarını yok ediyor" dedi.

Ziraat Mühendisleri Odası Başkanımız Dr. Turhan TUNCER de ÖZDEMİR‘in anısı ve mücadelesini yaşatacaklarını söyledi. Panelde konuşan Derelerin Kardeşliği Platformu Başkanı Mehmet GÜRKAN ile Cumhuriyet Gazetesi Rize Temsilcisi Ömer ŞAN ise çevrenin korunması için birlikte mücadele verilmesi çağrısında bulundular.

Etkinliklere II. Başkanımız Doç. Dr. Melahat AVCI BİRSİN, Yönetim Kurulu Yazman Üyemiz Fatih TAŞDÖĞEN ve TMMOB Yönetim Kurulu Üyemiz Ergin ÖZÜGÜR de katılım sağladı.

Paneli izleyen BDP Milletvekili Akın BİRDAL bir konuşma yaptı ve Akın ÖZDEMİR‘in düşünceleri ile yaşatılacağını kaydetti.

Ziraat Mühendisleri Odası Adana Şubesi tarafından panele katılanlara günün anısına birer plaket verildi.

KARANFİLLER BIRAKILDI

Akın ÖZDEMİR 32 yıl önce öldürüldüğü yerde anıldı. Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Dr. Turhan TUNCER, ZMO Onur Kurulu Üyesi Prof. Dr. Haydar ŞENGÜL,  Şube Başkanımız Şahin YETER,  Akın ÖZDEMİR‘in eşi Mine ÖZDEMİR ile dostları Akın ÖZDEMİR‘in öldürüldüğü yerde saygı duruşunda bulundu ve kırmızı karanfiller bıraktı. Anma programı Mersin‘de mezarı başında yapılan anma ile son buldu.

Okunma Sayısı: 1036
Fotoğraf Galerisi