PANAGRO ET-SÜT ENTEGRE GIDA KOMPLEKSİ TEMEL ATMA TÖRENİ

PANAGRO ET-SÜT ENTEGRE GIDA KOMPLEKSİ TEMEL ATMA TÖRENİ
KONYA
02.06.2011

Panagro Tarım ve Hayvancılık A.Ş tarafından Konya`nın Meram İlçesi Kaşınhanı Mahallesi`nde inşa edilen Et ve Süt Entegre Gıda Kompleksi`nin temel atma törenine katıldık.

 

Konya Şeker A.Ş‘nin iştiraki Panagro Tarım ve Hayvancılık A.Ş tarafından Konya‘nın Meram ilçesinde Kaşınhanı Mahallesi‘nde inşa edilen Et ve Süt Entegre Gıda Kompleksi‘nin temel atma törenine ZMO Konya Şube Başkanımız Özkan TAŞPINAR, II. Başkanımız Celil ÇALIŞ, Yönetim Kurulu Üyelerimizden Hakan KUŞCU ve Tamer DEĞER katıldılar.

Meram İlçesi Kaşınhanı Mahallesi‘nde inşa edilmeye başlanan Et-Süt Entegre Gıda Kompleksi, Türkiye‘nin taze et tüketiminin yüzde 15‘ini tek başına karşılayabilecek kapasitede olacak. Tesisin, 2012 yılının ilk yarısında faaliyete geçmesi hedefleniyor. 62 bin metrekare kapalı, 364 bin metrekare açık alan üzerine kurulacak üretim üssünün günde 4200 adet besi işleme kapasitesine ve yine günde 10 bin ton süt üretim kapasitesine sahip olması hedefleniyor. 10 bin ton aylık şarküteri, taze ürün, ileri işlenmiş ürün üretilecek tesiste, tam kapasitede 2 bin kişi istihdam edilecek.

Okunma Sayısı: 856
Fotoğraf Galerisi