PANEL: AÇLIĞA KARŞI YAYGIN ÜRETİM, HAKÇA BÖLÜŞÜM

PANEL: AÇLIĞA KARŞI YAYGIN ÜRETİM, HAKÇA BÖLÜŞÜM
İSTANBUL
27.10.2011

Şube Başkanımız Ahmet ATALIK 18 Ekim 2011 tarihinde Bursa Akademik Odalar Birliği (BAOB) yerleşkesi konferans salonunda düzenlenen panele katıldı.

 

TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası, Gıda Mühendisleri Odası ve Kimya Mühendisleri Odaları Bursa Şubeleri tarafından gerçekleştirilen Açlığa Karşı Yaygın Üretim, Hakça Bölüşüm paneline Bursa Şubemizin daveti ile katılan Şube Başkanımız Ahmet ATALIK "Açlık Üzerinden Kazanılan Servet" başlıklı bir sunum yaptı. ATALIK sunumunda tarımın tarihsel süreci kapsamında tarım ve sanayi devrimini hazırlayan nedenler, sanayinin tarıma yansıması ve devamında gerçekleştirilen Yeşil Devrim‘in açlığa ne ölçüde çare olabildiği, tarımda ticari gübre ve pestisit kullanımı ile sulama yatırımlarının yaygınlaşmasının sonuçları, 2. Yeşil Devrim olarak da nitelendirilen GDO‘ların tarımsal üretim zincirine giriş süreci, GDO‘ların ortaya çıkışındaki gerekçeler ve gerçekler, açlığın belirtilen gerekçeleri, bunların ne düzeyde gerçekçi olduğu, her yedi kişiden birinin aç olduğu dünyamızda çokuluslu tohum-pestisit-gübre-tarımsal mekanizasyon şirketlerinin pazar payı ve karlılık analizleri, küresel tahıl tüccarları, tarımsal yakıt üretim kargaşası, dünyayı kimin beslediği, buna karşın açlığa ya da tokluğa kimin karar verdiği, dünyamızın sürüklendiği gıda krizi ortamından kurtulabilmek amacıyla kurgulanması gereken tarım modeli konularında açıklamalarda bulundu.

Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İsmail FİLYA‘nın yönettiği panelin diğer konuşmacıları TMMOB Gıda Mühendisleri Odası II. Başkanı Dr. Şennur ÖZKAYA ile TMMOB Kimya Mühendisleri Odası Bursa Şube Başkanı Ali ULUŞAHİN oldu.

Okunma Sayısı: 706
Fotoğraf Galerisi